Njihuni me fshatin më të vogël të Zvicrës.! – Aty jetojnë vetëm 3 banorë…

0
197

Kantoni Uri i Zvicrës është një kanton mjaft j bukur ku në jug të tij gjendet një fshat i quajtur Zumdorf. Ky fshat numëron vetëm 3 banues edhe atë 1 familje tre anëtarëshe Schmid. Babai me dy djemtë e tij janë banuesit e vetëm të këtij fshati dhe të njejtit menaxhojnë një restorant në Zumdorf i cili vizitohet nga turist dit për dite.

Mes tjerash, në fshat ka vetëm dy shtëpi pushimi dhe një kishëz e vogël. Në një kohë fshati kishte më shumë banorë. Por që nga shkaktimi i një or teku të keq dhe rre ziku i vazhdueshëm i ort ekëve, shumë banorë janë shpërngulur nga fshati.

Burimi/todaynews33.com/