ONSPIRACION “Agenda 2030” e Un (Green) është prapa ‘Rivendosja e Madhe’ e WEF – Ndiqni Paratë…

0
218

Riorganizimi nga lart-poshtë i ekonomisë botërore nga një kabëll korporativistësh teknokratë, të udhëhequr nga grupi rreth Forumit Ekonomik Botëror të Davosit – i ashtuquajturi Rivendosja e Madhe ose Agjenda e KB 2030 – nuk është propozim i ardhshëm.

Isshtë në aktualizim pasi bota mbetet në bllokim të çmendur për një virus. Zona më e nxehtë e investimeve që nga fillimi i bllokimeve globale të koronavirusit është diçka që quhet ESG investim.

Kjo lojë shumë subjektive dhe shumë e kontrolluar po zhvendos në mënyrë dramatike flukset globale të kapitalit në një grup të zgjedhur të aksioneve dhe obligacioneve të “miratuara” të korporatave.

Veçanërisht ajo përparon axhendën distopike të KB-së 2030 ose axhendën e WEF-it për Rivendosjen e Madhe. Zhvillimi është një nga ndërrimet më të rrezikshme dhe më pak të kuptuara të paktën në shekullin e kaluar.

Axhenda e KB “Ekonomia e qëndrueshme” po realizohet në heshtje nga të njëjtat banka globale të cilat kanë krijuar krizat financiare në 2008.

Këtë herë ata po përgatisin Klaus Schwab WET Reset Great duke drejtuar qindra miliarda dhe së shpejti triliona në investime për kompanitë e tyre të zgjuara “të zgjuara”, dhe larg nga “jo të zgjuarit” siç janë kompanitë e naftës dhe gazit ose qymyri.

Ajo që kanë bërë bankierët dhe fondet gjigante të investimeve si BlackRock është të krijojnë një infrastrukturë të re investimesh që zgjedh “fituesit” ose “humbësit” për investime, sipas asaj se sa serioze është ajo kompani për ESG – Mjedisi, Vlerat Sociale dhe Qeverisja.

Për shembull, një kompani merr vlerësime pozitive për seriozitetin e punësimit të saj të menaxhimit të ndryshëm gjinor dhe punonjësve, ose merr masa për të eleminuar “gjurmën” e tyre të karbonit duke i bërë burimet e tyre të energjisë të gjelbra ose të qëndrueshme për të përdorur termin e KB.

Mënyra se si korporatat kontribuojnë në një qeverisje globale të qëndrueshme është më e paqarta e ESG, dhe mund të përfshijë gjithçka, nga donacionet e korporatave tek Black Lives Matter deri te mbështetja e agjencive të KB si OBSH.

Qëllimi kryesor thelbësor i strategëve të ESG është krijimi i një zhvendosjeje në energji alternative joefikase dhe të kushtueshme, Zero Carbon premtoi utopinë. Ajo po drejtohet nga institucionet kryesore financiare në botë dhe bankat qendrore. Ata kanë krijuar një grup organizatash verbuese për të drejtuar axhendën e tyre të gjelbër të investimeve.

100+ Punime Shkencore: CO2 ka efekt të vogël në klimë

Në vitin 2013, pak para koronavirusit, banka kryesore e Wall Street, Morgan Stanley, krijoi Institutin e vet për Investime të Qëndrueshme. Kjo u zgjerua shpejt në 2015 kur Morgan Stanley u bashkua me Komitetin Drejtues të Partneritetit për Financat e Kontabilitetit të Karbonit (PCAF). Në faqen e saj në internet thuhet,

“PCAF bazohet në pozicionin e Marrëveshjes së Klimës së Parisit që bashkësia globale duhet të përpiqet të kufizojë ngrohjen globale në 1.5 ° C mbi nivelet para-industriale dhe që shoqëria duhet të dekarbonizojë dhe të arrijë zero emetime neto deri në 2050.”

Deri në vitin 2020 PCAF kishte më shumë se 100 banka dhe institucione financiare duke përfshirë ABN Amro, Nat West, Lloyds Bank, Barcylays, Bank of America, Citi Group, CIBC, Danske Bank dhe të tjerë. Disa nga bankat anëtare të PCAF janë paditur në rastet e pastrimit të parave.

Tani ata ndiejnë një rol të ri si modele virtyti për të ndryshuar ekonominë botërore, nëse do të besojmë retorikën. Veçanërisht, ish Guvernatori i Bankës së Anglisë, Mark Carney është një “Vëzhgues” ose konsulent i PCAF.

Në gusht 2020 PCAF publikoi një draft standard duke përshkruar një qasje të propozuar për kontabilitetin global të karbonit. Kjo do të thotë që bankierët po krijojnë rregullat e tyre të kontabilitetit për mënyrën e vlerësimit ose vlerësimit të gjurmës së karbonit ose profilit të gjelbër të një kompanie.

Roli Qendror i Mark Carney

Mark Carney është në qendër të riorganizimit të financave botërore për të mbështetur axhendën e gjelbër të KB 2030 pas WEF Davos Great Reset, ku ai është një anëtar i Bordit të Administrimit. Ai gjithashtu është Këshilltar i Sekretarit të Përgjithshëm të KB si i Dërguari Special i Kombeve të Bashkuara për Veprimin Klimatik.

Ai e ka përshkruar planin PCAF si më poshtë:

“Për të arritur zero neto na duhet një tranzicion i tërë ekonomisë – çdo kompani, çdo bankë, çdo sigurues dhe investitor do të duhet të rregullojnë modelet e tyre të biznesit, të hartojnë plane të besueshme për tranzicionin dhe t’i zbatojnë ato. Për firmat financiare, kjo do të thotë të rishikosh më shumë sesa emisionet e gjeneruara nga aktiviteti i tyre i biznesit.

“Ata duhet të matin dhe raportojnë emetimet e gjeneruara nga kompanitë në të cilat investojnë dhe u japin hua. Puna e PCAF për të standardizuar qasjen për të matur emetimet e financuara është një hap i rëndësishëm për të siguruar që çdo vendim financiar të marrë parasysh ndryshimin e klimës. “

Si Guvernator i Bankës së Anglisë, Carney luajti një rol kryesor duke i futur bankat qendrore botërore pas Axhendës së Gjelbër të skemës së KB 2030.

Bankat kryesore qendrore të botës, përmes ombrellës së tyre Banka për Zgjidhjet Ndërkombëtare (BIS) në Basle, krijuan një pjesë kryesore të infrastrukturës globale në rritje që po drejton flukset e investimeve te kompanitë “e qëndrueshme” dhe larg atyre si kompanitë e naftës dhe gazit e konsideron “të paqëndrueshme”.

Kur Guvernatori i atëhershëm i Bankës së Anglisë, Mark Carney ishte kreu i Bordit të Stabilitetit Financiar të BIS ’(FSB) ai themeloi diçka të quajtur Task-forcë për Zbulimin Financiar të Klimës (TCFD) në 2015.

Bankierët qendrorë të FSB-së emëruan 31 vetë për të formuar TCFD. I kryesuar nga miliarderi Michael Bloomberg, ai përfshiu përveç BlackRock, JP MorganChase; Banka Barclays; HSBC; Swiss Re, risigurimi i dytë më i madh në botë; Banka ICBC e Kinës; Tata Steel, vaj ENI, Dow Chemical, gjigandi i minierave BHP dhe David Blood of Al Gore’s Generation Investment LLC.

Anne Finucane, Nënkryetarja e Bankës së Amerikës, anëtare e të dy PCAF dhe TCFD, vuri në dukje:

“Ne jemi të përkushtuar të sigurojmë që rreziqet dhe mundësitë e lidhura me klimën të menaxhohen si duhet brenda biznesit tonë dhe që ne jemi duke punuar me qeveritë dhe tregjet për të përshpejtuar ndryshimet e kërkuara change ndryshimi i klimës paraqet rreziqe për komunitetin e biznesit, dhe është e rëndësishme që kompanitë të artikuloni se si po menaxhohen këto rreziqe. ”

Nënkryetari i Bankës së Amerikës përshkruan se si ata vlerësojnë rreziqet në portofolin e saj të kredisë për pasuri të paluajtshme duke vlerësuar, “analiza akute e rrezikut fizik në një model portofoli të hipotekave të banimit të Bankës së Amerikës në të gjithë SH.B.A. Secilës pronë iu dha një rezultat bazuar në nivelin e rrezikut shoqërohet me 12 rreziqe të mundshme: tornado, tërmeti, ciklon tropikal, stuhi breshëri, zjarri, përmbytje lumore, përmbytje të shpejtë, përmbytje bregdetare, rrufe, tsunami, vullkan dhe stuhi dimri. ”

Po ashtu, “rreziku” i investimeve të bankave në naftë dhe gaz, si dhe sektorë të tjerë industrial rishikohet duke përdorur kriteret e Carney’s TCFD.

Të gjithë rreziqet përcaktohen si të lidhura me CO2, pavarësisht nga fakti se nuk ka asnjë provë përfundimtare shkencore që emetimi i CO2 i bërë nga njeriu do të shkatërrojë planetin tonë nga ngrohja globale.

Përkundrazi, prova të aktivitetit diellor sugjerojnë se po hyjmë në një periudhë ftohjeje të paqëndrueshme, Grand Solar Minimum. Kjo nuk shqetëson interesat financiarë të cilët qëndrojnë të korrin triliona në dekadën e ardhshme.

Një pjesë tjetër kryesore e përgatitjes financiare për Rivendosjen e Madhe, transformimi themelor nga një ekonomi me intensitet të lartë të energjisë në një ekonomi të ulët dhe ekonomikisht joefikase, është Bordi i Standardeve të Kontabilitetit të Qëndrueshmërisë (SASB).

SASB thotë se “ofron një grup të qartë standardesh për raportimin e informacionit të qëndrueshmërisë në një gamë të gjerë çështjesh …”

Kjo tingëllon qetësuese derisa të shohim se kush i bën anëtarët e SASB që do t’i japin Imprimatur-it miqësor me klimën.

Anëtarët përfshijnë, përveç menaxherit më të madh të fondeve në botë, BlackRock (më shumë se 7 trilionë dollarë nën menaxhim), gjithashtu Vanguard Funds, Fidelity Investments, State Street Global, Goldman Sachs, Carlyle Group, Rockefeller Capital Management dhe shumë banka të mëdha si Banka të Amerikës dhe UBS.

Shumë prej tyre janë përgjegjës për kolapsin financiar global të vitit 2008. Çfarë po bën ky grup kuadër?

Sipas faqes së tyre të internetit, “Që nga viti 2011, ne kemi punuar drejt një qëllimi ambicioz të zhvillimit dhe ruajtjes së standardeve të kontabilitetit të qëndrueshmërisë për 77 industri.”

Aty ku do të shkojë gjithçka është krijimi i një rrjeti të njësive financiare me bazë globale, të cilët kontrollojnë pasurinë e kombinuar, përfshirë sigurimin dhe fondet e pensionit, në ato që pretendojnë të vlejnë 100 trilionë dollarë. Ata po përcaktojnë rregullat dhe do të përcaktojnë një kompani apo edhe një vend nga shkalla e emetimit të karbonit që ata krijojnë.

Nëse jeni të pastër dhe të gjelbër, ju potencialisht merrni investime. Nëse vlerësoheni si një ndotës i karbonit pasi industritë e naftës, gazit dhe qymyrit vlerësohen sot, flukset globale të kapitalit do të investojnë ose shmangin financimin e juve.

Objektivi i menjëhershëm i kësaj kabineze financiare është shtylla kurrizore e ekonomisë botërore, industria e naftës dhe gazit së bashku me qymyrin.

Hidrokarburet nën sulm

Objektivi i menjëhershëm i këtij karteli financiar është shtylla kurrizore e ekonomisë botërore, sektori i naftës, qymyrit dhe gazit natyror. Analistët e industrisë së naftës parashikojnë që gjatë pesë viteve të ardhshme ose më pak, flukset e investimeve në sektorin më të madh të energjisë në botë do të bien në mënyrë dramatike.

“Duke pasur parasysh se sa qendror do të jetë tranzicioni i energjisë për perspektivat e rritjes së çdo kompanie, ne po u kërkojmë kompanive të zbulojnë një plan se si modeli i tyre i biznesit do të jetë i pajtueshëm me një ekonomi neto zero”, shkruajti kryetari dhe CEO i BlackRock Larry Fink në letrën e tij në 2021 CEO.

Blackrock është grupi më i madh i investimeve në botë me mbi 7 trilion dollarë për të investuar. Një tjetër oficer i BlackRock tha në një konferencë të fundit të energjisë, “atje ku shkon BlackRock, të tjerët do të ndjekin”.

“Për të vazhduar tërheqjen e kapitalit, portofolet duhet të ndërtohen rreth aseteve kryesore të avantazhuara – fuçi me kosto të ulët, me jetë të gjatë, me intensitet të ulët të karbonit”, tha Andrew Latham, Zëvendës President i Global Exploration në WoodMac, një këshillim energjetik.

Administrata e Biden tashmë është duke bërë mirë zotimin e tij për të hequr dorë nga nafta dhe gazi duke ndaluar qira të reja në tokat Federale dhe në det të hapur dhe tubacionin e naftës Keystone XL.

Sektori i naftës dhe gazit dhe derivatet e tij siç janë petrokimikat janë në zemër të ekonomisë botërore.

50 ndërmarrjet më të mëdha të naftës dhe gazit në botë, duke përfshirë kompanitë shtetërore dhe ato të tregtuara publike, regjistruan të ardhura prej rreth 5.4 trilionë dollarë në 2015.

Ndërsa një Administratë e re e Biden shtyn kundërshtimin e tyre ideologjik ndaj të ashtuquajturave lëndë djegëse fosile, bota do të shohë një rënie të shpejtë të investimeve të naftës dhe gazit. Roli i globalistëve të Davosit dhe lojtarëve financiarë të ESG-së janë për ta garantuar këtë.

Dhe humbësit do të jemi ne.

Çmimet e energjisë do të rriten në qiell ashtu siç ndodhën gjatë stuhive të fundit të Teksasit. Kostoja e energjisë elektrike në vendet industriale do të bëhet frenuese për industrinë prodhuese. Por pusho mirë. Kjo është e gjitha pjesë e Great Reset në vazhdim dhe doktrinës së saj të re të investimeve ESG.

Në vitin 2010, kreu i Grupit Punues 3 të Panelit Ndërqeveritar të KB për Ndryshimet Klimatike, Dr Otmar Edenhofer, i tha një intervistuesi:

“Duhet thënë qartë se ne rishpërndajmë de facto pasurinë e botës nga politika e klimës.

Dikush duhet të lirohet nga iluzioni se politika ndërkombëtare e klimës është politikë mjedisore. Kjo pothuajse nuk ka asnjë lidhje me politikën mjedisore… ”

WEF Great Reset nuk është thjesht një ide e madhe e Klaus Schwab që reflekton në shkatërrimin ekonomik të koronavirusit. Beenshtë planifikuar prej kohësh nga zotërit e parave.

Nga F. William Engdahl. Ai është një konsulent dhe lektor i rrezikut strategjik, ai ka një diplomë në politikë nga Universiteti Princeton dhe është një autor më i shitur për naftën dhe gjeopolitikën, ekskluzivisht për revistën në internet “New Eastern Outlook”.

/Stopfake.al

Burimi/https://patriotikmedia.wordpress.com/2021/03/24/agenda-2030-e-un-green-eshte-prapa-rivendosja-e-madhe-e-wef-ndiqni-parate/