Palestina duhet të kërkojë zgjidhjen dhe paqen në Washington

0
160

Popujt dhe luftërat

Populli palestinez, që nga viti 1948 dhe deri tash, nuk e ka ndalur luftën për shtetin e vet dhe në këtë pjesë të Lindjes së Mesme. Në këtë tokë të shejtë boll është derdhur gjak dhe, nëpër kronikat e kohës kemi parë tmerret e luftës, në mes të popullit hebre dhe palestinez.

Udhëheqësit e krahut të luftës Hamas dhe të tjerët, duhet të ndërtojnë platformën e përbashkët kombëtare palastineze dhe të drejtohen në Washington, ku çështja e pazgjidhur në mes të popujve në këtë tokë të shejtë (Jerusalemi) dhe çëshjtja e shtetit të Palestinës do të përfundonte me rrugën e paqes.

Udhëheqësit palastinezë (Hamas dhe presidenti Mahmud Abaz), duhet sa më parë të dalin nga vetja dhe nga qasjet e përçarjeve dhe të nisin rrugën e paqes dhe për shtetin e vet në këto hapësira të (tokës së shejtë) në Jerusalem dhe zgjidhja e konfliktit në mes Israelit dhe Palestinës, përmes ndërmjetësimit të Washingtonit.

Boll janë bërë luftëra që nga viti 1948 e deri sot, në këto hapësira për “tokën e shejtë” dhe në fillim të shekullit të ri të nis rruga e paqes dhe të vlerave të lirisë dhe të demokracisë në këtë pjesë të botës së trazuar.

Thirrje për Paqe në mes të dy popujve hebrejë dhe palestinezë!

Çikago, 11 maj 2021

Skënder Karaçica
Executive Director

Albanian-American Association
of Intellectuals Businessmen and Activists
Phone: +1 (708) 983-5394 | Email: S_Karaqica99@Hotmail.Com

Burimi/Facebook