Pas ftesës së Ramës për ta bërë deputete, reagon Najada Çomo: Janë vite të tëra punë…

0
157

Shefja e spitalit Infektiv Najada Çomo ka qenë sot krah Kryeministri Rama gjatë prezantimit të programit”Shëndetësia që Duam”, ku ka deklaruar se ky ka qenë një vit mjaft i vështirë dhe se brenda Infektivit shumë herë ka pasur lot dhe vuajtje, pasi mjekët janë bërë si familjarë me pacientët.

“Faleminderit zoti kryeminsitër, jam e nderuar që jam këtu sot, dhe dëgjova fjalë shumë të mira për ata kolegë që janë në vijën e zjarrit. Nuk është vetëm një vit pandemik, janë vite të tëra pune, janë një armatë e tërë mjekësh, infermierësh, sanitarësh, imazheristët, që japin ndihmën e tyre, dhe kalojnë vuajtje të paimagjinueshme.
Pse e them këtë? Pasi është hera e parë që ne ndjekim pacientë brenda spitalit pa hyrë askush brenda. Atyre njerëzve u mungon familja, kjo është diçka shumë e rëndë për ta. Ne për ata nuk kemi qenë vetëm mjek, infermier, por u shërbejmë si të ishim familjarët e tyre. Ne punojmë me ta, vuajmë me ta, te ne do gjeni shumë lotë, që shumë nga jashtë si kanë parë, dhe as do ti shohin. Lotët janë dhe për jetët e humbura brenda spitaleve Covid.
Aty nuk punohet me orare, aty ka filluar puna në 8 Mars, dhe do të mbarojë me rastin e fundit, shpeshherë pyes veten, mirë unë që e kam për detyrë, sepse e drejtoj këtë institucion, por ata njerëz që na janë bashkuar? Është e vështirë që të punosh me ta, por në punën tënde ke dhe kënaqësi profesionale”, u shpreh Çomo gjatë fjalës së saj.

Ndërkohë teksa bënte prezantimin e saj, Rama zgjodhi fjalët më të mira për prezantimin e Çomos.

“Unë jam këtu me komandanten e spitalit Infektiv, Najada Çomon, kur popullariteti, mirënjohja dhe respekti është shumë e madhe për ata që qëndrojnë 24 orë në 7 ditë të javës në atë barrikadë. Përpara se ti jap fjalën Najadës, të cilën e falenderoj me shumë mirënjohje, dua të them se për mua shëmbëlltyra e asaj sanitares që hiqej si infermiere, dhe hiqej si infermiere dhe u demaskua botërsisht nga një emision investigativ është një lajm i mirë, për faktin që u spastrua nga organizmi i sistemit tonë shëndetësor, një bandë e mirëfilltë. Sigurisht që në ditët në vijim, kur sipari i betejës të hapet, do të themi se ku do të shkojmë”, tha Rama.

Burimi/ak-report.al/