…Per asnje paknaqesi aktuale, shqiptareve nuk u ka hije me mohu vlerat e kombit, vlerat e te parve tone!

0
295

…Nje nder vlerat monumentale eshte Besa, Besa Shqiptare, qe ka Kodin e vet te shenjte nder shqiptar.
…Kodi i Beses do te thote qe: kur te jep Shqiptari Besen, ai te mbron duke rrezikuar dhe jeten e ti, zakon qe nuk e ka asnje popull tjeter ne kete planet.
…Prapambetja e jone argumentohet boterisht nga 500 vjet pushtim i Byzantit, 500 vjet pushtim i Romakeve, 500 vjet pushtim i osmanve dhe 50 vjet diktatur apo 25 vjet korrupt pseudo-demokracie.
…Pushtime ato qe kane bere qe shqiptaret te vazhdojne te luftojne per mbijetese kunder veseve qe kane sjelle pushtuesit e huaj ne vend, si; vjedhje, dhunime, vrasje per plackitje, etj…
…Per pasoje te dhunimeve dhe plackitjeve nga pushtuesit, ka lindur ne mesjete dhe gjakmarrja, ku shqiptaret me ate ligj zakonor kufizuan, minimizuan perdhunimet e turqeve apo plackitjet e tyre, duke ua bere te qarte qe shqiptari i vertete te vret po ja perdhunove vajzat, bijat apo grate, sic dhe te vret po i vrave njeri, e po e vodhe i ke borxh gjoben…
…Ne saje te atyre zakoneve qe u vendosen nga mencuria e kohes shpetoje kombi pa u asimiluar nga turqit!
…Zakone te tilla te rrebta, shume vende te botes i bene Ligje Kushtetuese, si USA, etj. Ku Ligji i denon me vdekje vrasesit dhe perdhunuesit.
…Ne Shqiperi ato zakone veprojme radhe sot, vetem kur Ligji korruptohet nga kriminelet…!
…Por ato jane zakone te rrepta te cilat Shqiptaret duhet ti ruajne kur trojet shqiptare sulmohen nga shovinizmi serb, otoman apo grkofil…!

Nga Alfred Moisiu

Burimi/Facebook/Alfred Moisiu