Për një gabim te momentit, kryeministja daneze kerkon falje .

0
136

Më bëri përshtypje , sot kur ne rrjetin social , gjeta një mesazh të për një kërkesë falje nga Kryeministrja daneze Mette Frederiksen , ku tregoj se kish hyrë në një market, por që kish harruar të vinte maskën nga shpejtësia dhe një qytetar e kish fotografuar atë , pa maskë . Më poshte ajo tregon sepse cdo kuj i ndollë kjo gjë, por që duhet të ne të gjithë duhet ti përmbahemi atyre rregullave që kemi vendosur . Por në vazhdim te mesazhit të saj, ajo kërkon falje për rastin që ka ndollur tek une, por dhe falenderoj të gjithë qytetarët për gjithcka që bëjnë , për ta mbajtur sa më poshtë nivelin e përhapjes së infeksionit . Ajo i uroj të gjithe qytetarët për një të shtunë të mbarë .

Ky mesazh ështe edhe per politiken në Shqiperi e Kosovë, që duhet ta mësojnë fjalën “Falje” , sepse e kanë nxjerrë jashtë fjalorit të tyre . Cfarë nuk ka ndollur dhe deri më sot nuk ëshë kërkuar falje .

Por ky shembull është i mirë edhe për Serbinë , që deri më sot nuk ka kërkuar falje për genocidin që ka ushtruar mbi popullsinë e pambrojtur në Kosovë .

Ndaj në këtë vend shkon cdo gjë mirë, sepse që nga Kryeministrja e deri tek danezi më i thjeshtë dinë të kerkojnë falje edhe nëse pa dashje të bien ndesh në market , në rrugë e kudo edhe pse në shumë raste nuk është faji i tyre, por kjo është kultura e lartë që ka cdo qytetar i këtij vendi të bekuar .

Ky është një mesim i mirë për të gjithe !

Më poshtë po përcjell mesazhin e plotë të Kryeministres daneze z. Mette Frederiksen : –

Kære alle
Jeg glemte i går at bære mundbind, da jeg var i en butik i indre København. Det var ganske enkelt en forglemmelse, efter de nye regler er indført. Øv. Er blevet opmærksom på det, fordi en borger har filmet det. Jeg ved jo godt, at det kan ske for os alle sammen. Bare helst ikke for mig. Så jeg beklager selvfølgelig og vil endnu engang takke alle for alt det, vi alle sammen gør for at holde smitten nede ☺️
God lørdag til jer alle.