POEZI NGA YMER ZOTAJ

0
32

Lidhur me një zinxhirë:

-Çfar kuptuam nga kjo jetë
Ikin vitet një nga një
Ikin e nuk kthehen më
Dhe ne s’ kuptuam as gjë

-vjen mëngjezi shkojmë në punë
Sa vjen darka ,bjem në gjumë
Më shumë halle e mundime,më shumë vuajtje ,sa gëzime

-të gjith me letra në duar
Në radhë për të paguar
Se kështu e kërkon shteti
Të gjitha lekt ,i do mbreti

-ca tek dritat,ca tek uji
Ca nisen pêr në spital
Aty është njëçik më keq
Po zdhe lek ,zdo rrish i gjallë

-njerzit janë bërë si rrobotë
Kudo të shkoshë ,nëpër botë
Ku më keq,e ku më mirë
Të lidhur në një zinxhirë

-në cdo vënd ,kudo të shkoshë
Diçka të re zdo shikoshë
Pothuaj se është njësojë

Të gjith bëjnë të njëjtën lojë.

Shtëpia e vjetër:

-Anë e mbanë botën
Të gjithë e brodha
S’fitova as gjë
Vetëm sa u lodha

-Ika nga shtêpia
Për jetë më tê mirë
Porê u pêrballa
Me jetë të vêshtirê

-Ashtu por si zogjve
Kurë u prishë folenê
Fluturojnê nê ajër
Edhe marin dhenê

-Ashtu edhe ne
Të gjithê si shqiptarë
Dikush na mallkojë
Kush të ikë mê parê

-Oh sa mê mer malli
Për shtêpinê e vjetêr
Si ajo shtêpi
Zgjêta në vênd tjetër

-Tek ajo shtëpi
Unë kam shum kujtime
Unë aty u rrita
Me vllazêrinê time

-kur vinte miku
Pishë me gjymè rakia
Zjente kênga labe
Merte flakê shtèpia

Ymer zotaj

1-05-2022.

Politika

-politika shokë
Ngatërronê dynjanê
Ndan,shokun nga shoku
Vêllan me vêllanê

-janë disa njerêz
Shumê të têrbuar
Kur u shanë partinë
Rrinë të zëmêruar

-ca janê socialistë
Ca janë demokratë
Disa pêr partinê
Rrihen dhe me gratë

-Nuk shikojnê punën
Fêmijêt dhe shtêpinë
Por merren gjith ditên
Vetëm me partinê

-njëri thotê unë
Tjetri thotê unë
Tê gjith nga partia

Nê fund marin drunê.

Fshati i bukur,fshati imë

  • Fshati bukur,fshati imë
    Sa her që vij,gjëjë shërim
    Unë aty tek ty u linda
    Loza ,qesha,dhe u rrita

-për ty Gjerbës ,më mer malli
Kamë shum vite,jam larguar
Kudo vajta,kudo shkova
As njëherë,stë kam harruar

-I ke lagjet një nga një
Në çdo shpi e në çdo derë
Njerz mikpritsa e të dashur
Njerz të urtë,e me vlerë

-Lartë në majën më të lartë
Ke ti lisin shekullor
Të qëndronë moj mbretëreshë
Për mbi kokë si kurorë

-shumë bijë të kan ikur
Edhe vetëm të kanë lënë
Por ti prapë rrezatonë
Por si yllë,e por si hënë

-Neve kurrë nuk të harrojmë
Kudo shkojmë ,e kudo vemi
Dhe gjithmonë do të kujtojmë

Se në zëmër ty të kemi.

Do tja marë këngës

-Do tja marë një kënge
Si nga mallakastra
Të dëgjohet largë
Në malet e larta

-Do tja marë këngës
Si burrat e parë
Ata na i lanë
Traditë dhe thesarë

-Edhe pse jamë vetëm
Shokët nuk i kamë
Vetë dja bëjë me grykë
Vetë do tja marë

-Nëpër mallakastër
Çdo lagje ,çdo fshatë
Kënga është traditë
Kënga është zanatë

-Mallakastrioti
Kudo që të shkojë
Këngën se harronë
Gjithmonë do këndojë.