POLITIKË E NGATËRRUAR E ERDOGANIT

0
300

Shkruan Prof. Dr. M. Musai nga Struga

O ZOTI ERDOGAN,

NUK DIHET ÇKA SJELL VITI 2023 PËR TURQINË,
PRANDAJ THUHET : NGADAL BEG, SE KA HENDEK!

Porosia e intelektualëve shqiptar për z. Erdogan është: meri punët me ngadal, mos u ngut, kurse në Veleshtë të Strugës thuhet: “bie si muzati i Xhelalit prej te ura dhe përfundon shumë keq”.

Z. Erdogan, ne shqiptarët kuptojmë se ti ngutesh, bën lidhje miqësie me të gjithë ata që ti sheh interesin e ngusht fundamental islam dhe shoveno turk, si dhe pagon shumë për të blerë shqiptarët, ashtu si dikur që i paguante Turqia tradhëtarët.
Të kuptoj se ti ngutesh, ta shpallësh veten sulltan, Perandor për Turqinë dhe për Ballkanin.
Po ta kujtoj dhe të jesh i sigurt se gëzimi yt është i hidhur, ka me të ngri në zemër, në buzë edhe në mendje. Prandaj po ta kujtoj se ai gëzim do të përfundoj shumë keq; ka hikur ajo kohë magjike për Stambollin dhe gjithë sherret e Turqisë, që ua kemi parë ne shqiptarët.
Kuptohet se bindjen e ke shumë të sigurt, ta shpallësh veten sulltan. Kurse shqiptarët të duhen si shumë herët e tjera, për kasaphane, të vriten për lesh turqie, si në luftën e Çana Kalasë dhe shumë kalave të tjera që u vranë mish për top, mish për sorra plot 550 vjetë.
Ti je vetëm një maniak turk dhe xhuxh politik. Mundesh ta gënjesh vetveten me aziatikët, por jo me shqiptarët! Ti bën eksperimente te shqiptarët, që përmes fundamentalizmit islam, don t’i shfrytëzosh dhe përdorësh, ashtu si 550 vjet më parë.

Joooooo “sulltan” Erdogani, shqiptarët kanë një Zot dhe një besim, Zot e kanë Shqipërinë, kurse besim Gjergj Kastriotin Skënderbeun.
Ne shqiptarët jemi për mardhënie të mira me Turqinë si dhe me shumë shtete tjera, qëllimi ynë është ta bashkojmë Shqipërinë Etnike.
Viti 2023 të kuptohemi se për Turqinë ti mendon që do të të sjelli “fat” për tu çmendur Turqia, se Anglisë i skadon afati i kontrollit të grykës së Bosforit. Në vitin 2023 Turqia po ashtu pret edhe shumë hise tjera, për përfitime të çmendura materiale me miljarda, ngase i skadon afati i “marrveshjes së Lozanës”. Po edhe kjo është e vërtetë. Z. Erdogan, më mirë të kisha than, shko pyete te varri Qemal Ataturkun, me siguri nuk gabon, ai ka me t’i kujtuar shumë sende, ngase mundesh me e humb të gjithë Turqinë, Aja Sofinë, e të mos flasim bindjen dhe qëllimin për Sulltan.
Qemal Ataturku ishte dhe respektohet në botë si babai i Turqisë moderne. Ishte merita e tij diplomatike dhe politike, që e shpëtoi Turqinë, kurse ti sheh andrra, krijon për masalla, se do ta bashkosh muslimanizmin në botë.
Z. Erdogan po ta kujtoj edhe diçka, mos e merr hapin e budallait! E di që je budall dhe i pakontrolluar, ti ka pi sorra ment, prandaj mos u mundo të pjellish xhihate, ushtri myslimane dhe të shpallish varre të shenjta, të krijojsh shtet të bashkuar të botës muslimane. Jo Erdogan, jo, nuk ke mender me të than k…. Bota nuk kullot bar; moti të ka kuptuar se ti përmes muslimanizmit ekstrem, don të përfitosh, prandaj ndërton xhamia dhe objekte, që për ne shqiptarët janë kobzeza, ose fabrika për të na zhdukur ne si komb.
Përmes fundamentalizmit islam, ti e teston popullatën shqiptare, në Shqipëri, Kosovë dhe hapësira tjera, sa janë shqiptar pro Turqisë fundamentale. Jo sulltan i anadollakut, për të cilën don me shumë vrull ta shpallish vetëvehten tipik anadollak, ndoshta mund të ket ndonjë shqipfolës me bindje të sakatosur, por jo me zemër shqiptari.
Shqiptarët e duan shtetin e vet, kombin e vet, gjuhën, flamurin kombëtar, heronjtë dhe hymnin për Shqipëri demokratike dhe të bashkuar. Prandaj mos ndërto xhami, në tokat shqiptare o sulltan pekmezi i Turqisë! Objektet që i ndërton ti, kanë për qëllime sherrin dhe zhdukjen e shqiptarëve. Mendon se shqiptarët përmes fundamentalizmit t’i asimilosh. Po Erdogan, të kuptoj se ti don këtë Ballkan, rishtas ta bësh hyrijet të Turqisë. Kurrë ishalla!!!
Prandaj me shumë të drejtë u drejtohem shqiptarve: mendohuni mirë, se me xhelatin nuk ka mirëkuptim, dhuratat e Erdoganit janë të njëjta, ashtu si dhuratat greke, të cilat të duken të bukura por janë helm plot tradhëti.
Turqia përmes xhamive don të na zhduki shumë herë.
Shumë ke mar hëz, apo si ta them yrysh z. Erdogan drejt tokave shqiptare, si asnjëherë më parë! Nuk të kuptoj se si i sheh shqiptarët, por unë të them diçka interesante, kij kujdes dhe na pyet ne, se si të shohim ne ty. Ti për shqiptarët je njeri pa vlerë, kri minel dhe pa sukses; për ne je pishpirik i Turqisë.
Shqiptarët nuk kan asgjë kundër një Turqie mike, të zhvilluar dhe me qëllime për mardhënie të mira. Jemi për mardhënie të mira diplomatike, por jo për të na shfrytëzuar dhe për të na zhdukur. Prandaj o Erdogan nuk ka ushtar të UÇK- së, për baba dovletin e Turqisë.
Të kuptoj se para dy viteve do deklarata në Shkup ta bën zemrën mal; ajo ndodhi prej një dallkauku që u deklarua “unë jam ushtar besnik i Erdoganit”, kurse ti hype në majë të plepit. Erdogan mos hyp në maje të plepit, se ja sheh sherrin vetvetes; atje hypin budallenjtë dhe rrinë me sorrat, kurse na gegët u themi galat dhe të bëjnë palaço.
Shqiptarët kanë sa të duash Hasan Prishtina, Sulejman Voksha, Isa Boletina, Mic Sokola, Azem Bejta dhe Adem Jashara; të gjithë kanë gjak të Gjergj Kastriotit Skënderbeut.
Leni rehat shqiptarët, se nuk kanë borxhe ndaj një Perandorie gja ksore, ashtu si ishte ajo turke dhe që don ti ta rindërtosh tash me gjakun e shqiptarëve. Të kuptojm të gjithë se ti mundohesh me mish e me shpirt, të bësh një nanë të madhe Turqi. Por fati i asaj nanës të madhe Turqi është në duart dhe kokat e njerëzve të mençur dhe jo të atyre që janë tralala.
Pyete vëllaun Vuçiqin, ndoshta të ndihmon, se ti për atë dhe Serbinë dhe hatrin e Putinit i çon të tre gishtat lart. Po ta kujtoj se prandaj ja puthe këpucët Putinit, për realizimin e andrrës së madhe; nuk pate fare turp e poshtrove vehten, si maxhup u shtrive dhe ja puthe këpucët.
Një Perandor që don ta shpallë veten sulltan, nuk puth këpucë sllavi, i cili luan trapin me ty dhe popullin musliman. Putini dhe ti, vratë dhe dogjët e poqët gjithë botën muslimane, në veçanti popullin e shumëvuajtur të Sirisë.

Shqiptar, kujdes prej dhuratave turke, të cilat na ofrojnë xhamia, shamia, tespih dhe varre!!!

Burimi /Facebook – Fahri Xharra