Riza Mucaj – SHTATDHJET E SHTAT VJET

0
79
           POEZI

Ke shtatdhjet e shtatë vjet
Që spo gjen rehan
Kush rri në qoshet
Mos gjetët derman

Enveri na mbylli
Brenda në kulvi
Kyçi edhe dylli
Bllokuar çdo kufi

Kush shkelte klonin
Do të bëhej fli
Në varr zdo e çonin
As në kish e xhami

Enveri na mbylli
Këta po na dëbojn
Ska derman dhe pylli
Në shtëpi të mos shkojm

Lum moj Shqipëri
Që ke nxjer këta burra
Mbjellin lesh e li
Dhe bëjn katrahura

Lum moj shqipëri
Kur të hipën shqiptari
Kthehesh në kulvi
S’të zbret më gomari

Lum moj shqipëri
Që i zgjedh këta burra
Marin me tapi
Atdhen, që po e mbyt shurra

AUTORI RIZA MUÇAJ

Burimi/Fcebook