” RRËFIMTARJA “

0
20

Një zonjë 75-vjeçare shkoi për herë të parë të rrëfehej. Dhe ndër të tjera i tha priftit :

 • At jam e martuar, me fëmijë të regulluar .. Jeta ime po ecën qetë, pa sëmundje, pa asnjë problem të vërtetë …
  Prifti u habit dhe i tha : – Pas këtij rëfimi, diçka fshihet .. Për shtatëdhjetë e pesë vjet Djalli nuk të shqetëson, është një diçka e jashtë zakonshme, dhe kjo jo diçka e mirë. Mbi çfarë e atribuoni këtë në rrëfim ? – e pyeti prifti.
  Gruaja e humbi mendjen. Ajo u mendua pak dhe pastaj u kujtua se kishte një Amanet trashëgim që u kishte lënë nëna e saj !..
 • “Kjo .. kemi mosmarëveshje në familje me të afërmit, më ndihmoni, At” – u përgjigj gruaja.
 • “Ti do ta djegësh këtë trashēgimi për të shpëtuar shpirtin dhe veten tënde dhe pastaj do të vish sërish”, – i tha prifti. – Nëse nuk e djeg, mos hajde dhe derisa të vdesësh, nuk do të kesh të drejtë të komunikosh me ne !
  Gruaja doli nga rrëfimi, shumë e shqetësuar. Si do të digjte një trashëgimi, një letër amaneti të nënës së saj ? Ajo ishte shumë e shqetësuar, por më në fund vendosi ta digjte. Amaneti !?.. u përpoq shumë e megjithatë nuk po digjej me asgjë dhe ajo u çudit !..
  Ajo shkoi dhe i’a raportoi Priftit.
  Prifti e lexoi dhe më pas shkoi ta digjte vetë. Kur e dogji, u bë një zhurmë e tillë, sikur të kishte rënë një bombë atomike !..
  U habitën ..!!! Ai iu drejtua rëfyeses dhe e la të komunikonte me të. Pas disa ditësh ajo komunikoi përsëri, por kur u kthye në shtëpi për t’u shtrirë, ajo ishte e paralizuar në shtrat. Për 10 – 15 ditë, gruaja ishte shtrirë. Fqinjët vinin dhe i jepnin kurajo.
  Në fakt, njëri prej tyre solli dhe Ajasmë.
  Një ditë dera e dhomës së saj hapet befas, dhe hyn vetë Djalli dhe i thotë :
 • Atje do të rrish !.. – Çfarë ju ka munguar për kaq shumë vite ? Ju i keni studiuar fëmijët tuaj, i keni regulluar, nuk keni pasur asnjë sëmundje apo problem.
  A ju ka munguar ndonjëherë diçka ? Ju do të qëndroni atje !
  Ajo ishte shumë e mërzitur dhe e frikësuar dhe nuk mund ta shihte dot Djallin. Dhe mbi këtë frikë, ajo merr Ajasmën dhe i’a hedh .. dhe ai u zhduk !..
  Kështu, në këtë mënyrë, gjithçka u zgjidh dhe gruaja mundi të ngrihej nga shtrati dhe të jetonte edhe 12 vjet të tjera ..
  Njerëzit nëse duan të jenë të sigurt për ekzistencën e këtij personi, le të shkojnë në ekzorcizëm.
  Kërkoni të shihni Djallin një herë personalisht dhe do të shihni se nuk do të mund të mëkatoni më kurrë !

Burimi/Facebook/Spiro Katundi