Rrjeti Intelektual Shqiptar, ka 30 vjet duke kërkuar për atmëmdhetar, ku Kemi pikasur me njerëz të tillë.

0
69

Rrjeti Intelektual Shqiptar, ka 30 vjet duke kërkuar për atmëmdhetar, ku Kemi pikasur me njerëz të tillë. Dëshira e njerëzve të mbledhur në këto Kuvende, ishte dhe është që popullit shqiptar t’i njihet idenrtiteti, liria, dhe të drejtat e njeriut, sipas Kartës së Helsinkit në Gusht të 1975, si e drejt Natyrale, si gjith kombet e tjera. Me Këto njerëz Janë bërë Tre mini kuvende: I Pari në Prizren më 2019, I Dyti në Tiranë më 19 janar 2021, dhe I Treti në Prishtin më 22 Maj 2022. Po të kemi në konsiderat dhe intelektualët e të Përndjekurit Politik që e kanë bërë një Kuvend më Janar të 2017ës dhe po t’i ja bashkangjisim vllezërve intelektual; të të tre Kuvendeve pasardhës Numëri i pjesmarrësve i kalon 4000. Qëllimi i këtyre Kuvendeve; ishte dhe është Për të ndryshuar gjëndjen përmbytse të qytetarëve nga pushtimi i politikave të sllavizmit në hapsirat shqipfolse, dhe pastrimin e kësaj skëterre duke e zēvendësuar me atë Kombëtare. Nuk mjaftojnë Kuvendet parafolës të vendosin gjithçka i duhet Shqipërisë; duhet një Kuvend Pan Shqiptar. Dhe kjo; është në dorë të vet Shqiptarëve për të shpëtuar një herë e përgjithmonë nga trysnit konspirative. Mënyra e zgjidhjes së këtij ngërçi politik, që po e hedh tek kolegët, mendova të them që e kam sipas mendimeve të më parëshme, që janë bërë me koleg të sprovuar nga jeta politike, të cilët i kemi hasur duke u marrë për pastrimin e saj.

 Nga kjo përvojë mendova: që Në Kongresin E Parë Të Kuvendit Të Madh Panshqiptar që do mbahet në Tiranë, ti mëshojmë fort zgjedhjes së elementit për tu përfaqsuar në Kuvendin e ligjeve. Sepse nëpërmjet të të zgjedhurve me kujdes do të formohet qeveria e dalë 24 karatsh flori nga zgjedhja e popullit. Por; para se të dalim tek ky fenomen, sefte Deputetët do zgjidhen ne Këtë mënyrë: nga “Kuvendi i Madh Pan Shqiptar“do të dalë një Forum me X veta me numur tek, me kompetencë Të plotë. Ky forum; i dalë nga Kuvendi në fjalë, do lëvizë në Të Gjitha Hapsirat Shqipfolse e Mërgim. Forumi; do ketë Tagrën të zgjedhë Elementin intelektual për në Kuvendin e Ligjeve; (kupto Parlamentin e Parë). Forumi ka përgjegjësi Morale në zgjedhjen e elementit që thamë. Pavarsisht arsimit të lartë i të përzgjedhurve, mjafton që në brezat e paraardhësve të tyre, të kanë mbajtur qëndrim korrekt ndaj atmëmdheut. Personat e zgjedhur do rrijnë Katër vjet; nuk kanë të drejtën të rizgjedhjen në zgjedhjet pasardhëse, deri në infinit.

 Detyra e të përzgjedhurve në Kuvendin e Parë, do të ndikojë për të shtruar rrugën e Kuvendeve pasardhse, dhe për të ndërtuar shtetin ligjor demokratik dhe të pavarur nga konspiracionet, është koha që të gjithë qytetarët të koontriubojnë; me mëndjen “të gjithë xheneral, të gjithë ushtar. Fabulën e shkuljes se rrepës nga dheu po e sjell si shembull; se edhe me më të voglin kemi nevojë, për të bërë një punë të Madhe. “U mbodhen të gjitha kafshët për të shkulur një rrepë që i kishtë rrënjët shumë të thella. Duke filluar nga luani e deri te miu. Luani i tha të prnishmëve; do e shkul vetë, miu tha si me shaka pa mua nuk e shkulini sikur të gjitha kafshët të ini bashkë. Të gjithë qeshën. Por Ajo që tha miu u vërtetua. Ja çfar ndodhi: në fillim luani provoj ta shkul Vetëm nuk e shkuli dot. Pas tij u bashkua dhe ariu përsëri nuk e shkulën dot. Më pas erdhi tigri, përsëri të tre nuk e shkulën dot.pas tigrit erdhën të gjithë kafshët, një nga një me radhë e nuk e shkulën përsëri. Kur u vendos edhe miu pas tyre në fund; rrepa ushkul me gjithë Rrënjët. Për të qenë të fortë e për të mos na pushtoj i huaji duhet ndjekur rregulli i “Rrepës”

Çdo intelektual, qytetar i thjesht pa ngjyra politike a po kushdo qoftë që ka një prag ( kupto nderin e Famijes) të vetin për t’a mbrojtur duhet t’a përkrah Këtë komunikat Të Rrjeti I Intelektualëve Shqiptar. Kjo Masë Intelektualësh nuk janë formacion politik; por shtyjnë masën me mendimin për t’i sensibilizuar, se si mund të pastrohet politika nga korrupsioni që e krijojnë mafia në pushtet, në bashkëpunim me mafien jasht. Shtresa intelektuale e një kombi ka detyrë morale për të përgatitur Masën, ku dhe Ajo bën pjesë. Këto Dy shtresa të mesëme I përkasin në radhë të parë Shqipëris politike-socialo-ekonomike dhe kulturarore, ku dhe janë edukuar prej Sajë. Intelektualët; z’duhet të përfaqsohen si politikan, sepse po mbrojnë KAUZËN që po Na e nëpërkëmbin e cila do mbrojtur me Çdo kusht, nga të gjithë Shqiptarët.

Tiranë 17/09/2021/ St. Ing. Frederik Ruço