Rudi Berisha – HARTA PIKTUROHET MË GJAK

0
60

(SH Q I P Ë R I)

Duart kur mi lidhen dhe më burgosen
Ditë më parë u mbushua me frymën e tokave
Të tokave shqiptare të bukura me male e lëndina
Më fusha te gjelbra dhe më gurët e lavdisë
Qe sa bukur i rritin madhështinë Shqipërisë

Prangat i kam thye më forcën e dritës se diellit
Unë natën kam udhëtuar si një kalorës i rrufeshëm
Atje mbi ato brigje buzëdetit të kaltër qe rri për bukuri
I kam zënë pritë armiqve qe mos të robërojnë tokën
Këtu kam luftuar ta çliroj Mëmëdheun tonë Shqipëri

Ditët tona të lidhur me flakën e luftës se trimave
Kurrë nuk kanë reshtur së pushuar për te pas tokat
Tokat tona stërgjyshore qe me gjak i kemi la nëpër kohë
Sot është koha e shkruar në hartën tonë te copëtuar në shekuj
Ne të gjithë të jemi kalorës lufte qe të bashkojmë Shqipërinë

Te ngritim flamurin Kuq e Zi mbi ato male Shqipërie
Mbi ato kulla te ndërtuara më gurët e varreve të bijve tanë
Atje mbi ato shkrepa ku shqiponja ka me të bukur folën e saj
Atje më shpatën e Gjergjit në dorë të luftojmë për Arbërinë
Atje ku era e bukës i mban gjallë të gjitha lidhjet e shqiptarisë

Atje ku lista janë rritur dhe kanë shtuar shumë lartësi
Ku mbi koka të shqiptarëve plisi i bardhë o sa ka hijeshi
Po atje ku në mes shtigjeve afër rrugës ka mjaftë varre
Varre të dëshmorëve qe ranë duke luftuar për tokën tonë
Atje ku toka më zë të një nëne na thërret çlirim Shqipërinë

Po atje ku janë përkundur djepat nga nënat të bekuara
Të veshura më veshjen tonë kombëtare tradicionale
Ku në vend të lapsit kemi marr pushkën në duar tona
Në vend qe te mësonim na është dashur të lufton për liri
Për çlirim dhe Ribashkim të tokës tonë të lashtë Shqipëri

Po atje është këtu e kudo ne qe shkelim mbi këtë tokë
Është e ujitur me gjakun e grave dhe burrave shqiptarë
Kjo tok nën dhe i mban eshtra te shumë luftëtarëve
I mban eshtrat e atyre qe aromën e bukës e ndjen shqip
Po atje dhe këtu në Trojet shqiptare është vetëm Shqipëri

© RUDI BERISHA, 2021

Burimi/Facebook