Rudi Berisha – SYSHQIPONJË E ZEMËR LUAN – NË FLAKË BAROTI PËR ÇLIRIM TË ATDHEUT

0
54

(Bekim Berisha-Abeja)
1.
-Nisi udhën prej luftëtari e atdheun përqafoj më dashuri
Lirinë e pikturoj në murin e kujtimit në vendlindje
Aty mbi ato brigje të Junikut në folën e shqipeve
Aty veshi rrobat e dëshmorit për liri të Kosovës

-Eci trimi rrugë të gjatë e nëpër bjeshkë ditë e natë
Syri i tij i vështronte përditë armiqtë serbo-sllavë
Ishte sypatrembur dhe guximtar i madh nëpër luftime
Abeja nuk i pati frikë vdekjes se vdekja për te është lindje

-Kohë te gjatë qëndroj Abeja nëpër luftëra në gjithë Ballkanin
Por vetëm kundrejt një armiku kriminal dhe barbarë në tokë
Kundër armiqve serbo-sllavë trimi vetëm plumba ju dhuroj
E çdo herë për tokën e Mëmëdheut Shqipëri Abeja triumfoj

-Në shpirt kishte te qëndisur flamurin e Skënderbeut
Me kushtrimin e Hasanin Prishtinës po rreshtohet në luftë
Në gji Abeja po e mbante flamurin tonë kombëtar kuq e zi
Unë po luftoj e po bie dëshmor për tokën tonë Shqipëri

-Le të pushoj unë ndër varre vetëm ju të rroni në liri
Kështu ju drejtua popullit shqiptarë Abeje kur po luftonte
Le të behëm unë i dashuri i dheut po fëmijët tanë të jenë të lirë
E nëse jam nën dhé e guri të koka me rri unë luftova për Shqipëri

Qëndrova me etje prej shqiptari qe me shekuj kanë luftuar
Tokat tona me i çliruar dhe me nënë Shqipëri me i bashkuar
Me i bashkuar tokat qe padrejtësisht armiqtë na i kanë nda
Sot unë po luftoj qe nesër ju o popull dritë ne atdhe me pa

Nëse plumbat më qëllojnë të lutem oj motër mos ma qaj
Po mbi trupin tim të përgjakur me flamur kuq e zi më mbulo
Nënë e dashur mos vajto për mua se unë kam rënë dëshmor
Sot oj nënë dhimbjet e trupit të gjitha po me pushojnë në Kosovë

Në vend të pikëllimit këndoni këngë për shokët e mi
Për të gjithë qe duke luftuar ranë dëshmorë në pavdekësi
Për ta ju lutem o popullim im të thoni ndonjë fjalë të mirë
Mos na qani tek varret po na gjaku jonë ju ta gëzoni lirinë

-Nga gjaku jonë ju do i ndjeni rrezet e diellit te ngrohtë
Udhët tua o popull im i dashur do jen të hapur përjetë e mot
Abeja luftoj dhe u kthye në dëshmor për çlirim të Dardanisë
Aty ku pikoj gjaku nga trupi i Abejes sot shumë lule kanë lind
2.
-Lulet kanë lloj-lloj arome në kopshtin e Mëmëdheut
Por aroma e gjakut tënd Bekim Berisha është ndryshe
Gjaku YT i dha tokës e popullit aromën e çlirimit te lirisë
Ju Bekim Berisha jeni lule e veçantë me aromë për çdo stinë

-Kur lulet çelin në tokën e larë më gjak te dëshmorëve
Aty janë ujitur rrënjët e luleve qe lindin në kohë të rrallë
Aty vinë shqiponjat dhe qëndrojnë përherë në fluturim
Arome e dëshmorëve çdo kohë dhe brezave ju fal ngjyrë

Edhe në guri në atdhe kanë lindur dhe çelur lulet e lirisë
Aty kanë lindur lule të kuqe të kthyera në gjak të heronjve
Por mbi çdo lule delli lëshon rrezet e tij te nxehta vere
Lulja qe ka aromë më të këndshme është ujit me gjak dëshmorëve

© RUDI BERISHA, 2021

Burimi/Facebook