Sali Berisha – Njoftim shtypi!

0
86

Sot ambasadorja e SHBA Yuri Kim, me nje deklarate fyese per cdo demokrat dhe shqiptar duke iu permendur barin, ne dhunim flagrant te misionit te saj, i kerkoi Kryetarit te PD qe Sali Berisha te mos futet ne parlamentin e ardhshem. Lidhur me keto deklaroj sa vijon:
Asnje shpifje, trillim apo sajim nuk mund te pengoje kurre Sali Berishen te permbushe misionin e tij te besuar nga zgjedhesit shqiptare ne mbrojtje te interesit kombetar dhe publik te shqiptareve.
Qe nga data 19 maj 2021 dhe deri sot pas vendimit te Sekretarit Blinken, te bazuar ne lobimin korruptiv te Edi Rames dhe George Soros, armik i demokracise se shqiptareve dhe shpifjet e tyre, une i kam kerkuar dhe i kerkoj Sekretarit Blinken te publikoje çdo fakt, dokument apo prove qe ai ose kushdo tjeter mbi toke disponon per te faktuar ato qe ka shkruar ne vendimin e tij. Por deri sot nuk eshte publikuar asnje prove dokumet apo fakt vetem e vetem se ato nuk ekzistojne. Per te gjitha keto une kam njoftuar se kam paditur Sekretarin Blinken per shpifje ne Gjykaten Korreksionale te Parisit.
Deri sot Departamenti i Shtetit me zedhenesin e tij ka informuar se Sekretari Blinken vendimin e ka te bazuar ne raporte te NGO lokale, rajonale dhe nderkombetare, raportet e mediave dhe raportet investigative antikorrupsion te qeverise shqiptare.
Domethene vendimi i Sekretarit Blinken eshte bazuar ne raportet e armiqeve te mi, NGO te kontrolluara nga George Soros dhe raportet e mediave te kontrolluara nga qeveria dhe raportet sekrete te Edvin Rames te pa publikuara kurre ne Shqiperi.
Duke shprehur bindjen se vendimi eshte nje abuzim i paster me ligjin e Kongresit te SHBA, perdorimin e tij si arme kunder kundershtareve politik te multimilardierit George Soros dhe mikut te tij te ngushte Edi Rama, une pavaresisht nga keto perseri ftoj Sekretarin Blinken ti bej te gjitha publike.
Perveç ketyre e ftoj Sekretarin e Shtetit te ndikoje tek Edi Rama qe te votojme ne parlament ligjin e vetingut te politikaneve.
Une dua ti rikujtoj Zonjes ambasadore se ke gabuar rende me barin qe iu permende demokrateve. Ne kete kontekst shprehja juaj se PD nuk mund te haje bar eshte nje fyerje per çdo demokrat dhe per çdo shqiptar te cilet citate te ngjashme i kane degjuar vetem ne diktature apo nga raciste albanofobe.
Se fundi, nuk e di nese takimi i sotem i Zj ambasadore Kim ka ndonje nxitje nga denoncimi im i marreveshjes se dyshimte qe u njoftua se u arrit ne prani dhe me nxitjen tuaj midis Kryetares se KLGJ, Llagami dhe Instututi East West qe sipas burimeve amerikane drejtohet nga Delina Fico. Duke ju kerkuar mundesisht te beni transparente kete marreveshje ju siguroj se sikunder deri sot do te denoncoj çdo afere te dyshimte nga cilido dhe pa asnje hezitim.
Shqiptaret jane njerez te lire dhe me dinjitet qe nuk meritojne bar por transparence! sb
Press release!
Today, the US Ambassador Juri Kim, with an insulting statement for every democrat and Albanian, mentioning the grass in flagrant violation of her mission, asked the Chairman of the Democratic Party that Sali Berisha should not enter the next parliament. Regarding that statement, I declare the following:
No lies, slander, or fabrications can ever prevent Sali Berisha from fulfilling the mission entrusted to him by the Albanian electorate in defense of the national and public interest of the Albanians.
Since May 19, 2021, after the decision of Secretary Blinken based on the corrupt lobbying of Edi Rama and George Soros – an enemy of the Albanian democracy – and their slanders, until today, I have asked and ask Secretary Blinken to publish any facts, documents or evidence that he or anyone else on earth has, in order to prove what he has written in his decision. But to date, no evidence, document, or fact has been published just because they do not exist. For all the above, I have announced that I have sued Secretary Blinken for defamation in the Correctional Court of Paris.
Until today, the State Department, through its spokesman, has informed that Secretary Blinken has based his decision on reports of local, regional, and international NGOs, media reports, and investigative reports of the Albanian government Anti-corruption body.
This means that the decision is based on the reports of my enemies, NGOs controlled by George Soros, government-controlled media reports, and the secret reports of Edvin Rama, which have never been published in Albania. Expressing my firm conviction that the decision is a clear abuse of the US Congress Law – that is, using the law as a weapon against the political opponents of the multibillionaire George Soros and his close friend Edi Rama – despite these, I again invite Secretary Blinken to make everything public.
In addition, I invite the Secretary of State to influence Edi Rama so that we can vote in parliament on the law on the vetting of politicians.
Finally, I do not know if today meeting of Ambassador Kim has any impetus from my denunciation of the suspicious agreement that was reportedly reached in her presence and with her encouragement between the President of the HJC Llagami and the East-West Institute branch, which according to American sources is headed by Delina Fico, the wife of Interior Minister Cuci. By kindly asking to publish and have transparency on this agreement, I assure you that I will continue to denounce any suspicious affair by anyone and without any hesitation.
I also want to remind the Ambassador that you made a serious mistake with “the grass” you mentioned to the Democrats. In this context, your expression that PD cannot eat grass is an insult to every democrat and every Albanian who have heard similar quotes only during the dictatorship or by racist albanophobes.
Albanians are free and dignified people who do not deserve grass but transparency!

Burimi/Facebook