Sami Flamuri – Është vetëm lutja…

0
150

Në politikën e brisht Malazeze partit politike shqipfolse të formuar tash e tre dekada, që nga Mehmet B, Tullaci i Forcës, apo dhe ai Tigri prej letrës nga Ana Malit, çka kanë të perbashkët? përveç thithjes zhvatjes së fondeve nga kolegji elektoral, dhe punsimin e militantve ne Komunen e shkatrruar të bashkis së Ulqinit.
Është pra fodulleku anadollak në drejtim të interesit vetijak të paskrupullt, ku çdo parti është peng e kryetarit babëzis vet.
Merreni rastin e fundit të një maniaku politikë si ish presidenti dhe k.ministri shqiptar i njohur me nofkën “doktorri” , ka lën si “legacy”, përveç se interesit vetijak shumë pak…
Po couterparti i tij apo pandani i tij nē Kosovë, i njohur me nofkën “gjarpëri” , ku është sot?
Po për presidentet e kryeminstrat tjere rajonal, kjo është histori në vehte e abuzimit 30 vjeçar kriminel në shërbim të dallkaukve politik.
Po e shikom tani birin e Anës Malit, nga nji fshat i vogël mu tek kufiri Shqiptar, me emrin Albin, si do jet historia me këte njëri(koha do e tregoj) epo, “katundi që shifet nuk do kallauz/ udhërrëfyes!”
Tani dilema Abazoviç mbaroi me datën 5 shtator mu tek shugurimi i nji prifti sepse e tëra e bëra gjithessi ia filloj, gati një vjetë më parë në manastirin e Ostrogut, mu tek eshtrat e shën Vasilit çudibërës?
Ju vallë si lexues të rëndomët do pyesni, me të drejten e juaj: po ku qëndron “çudia”?!?përveç shpotitjes me votues besnik.
Ja pra ju a tregoi unë, përpiluesi i këtyre rrjeshta, mu në një fakt ; se çudia e Abazoviç qëndron qysh kur e lejuan ate te jet kaq gjatë aty ku është(ishte)…., padyshim këto ditë do ndryshoj.., mbase! Po ama: halla, po të kishte Topa do quhej dajë.
Çka i mbet një komuniteti autokton mu në 21 vjetorin e parë të shek.XXI …përtej zbritjes së popullatës në 1% !?
Është vetëm lutja…

Burimi/Facebook