Sazan Guri – SHQIPËRIA NË FLAKË – QEVERIU DENIMIN E KA PAK DHE HAK

0
62

Kthehesha nga Saranda e ç’të shikoja!? Nga Jorgucati deri në Tepelenë si asnjëherë tjetër, male të shkrumbuara. Pastaj vjen në Fier e dëgjon 9000 rrënjë ullinj shekullor të përvëluar. Pastaj hyn në shtëpi e në TV shikon, zjarr në Thirë, në Tunelin e Kukësit, në Korcë, në Librazhd, në Mokër, në Tomorr e së fundi në Llogara që nuk ka bërë vaki.
Për dreq vjen justifikimi i parë, edhe jashtë ka zjarre, Greqi, Turqi. Dhe harrojnë të na thonë se:

 1. Andej ka shumë pyje, digjen, por ngelen prap shumë, ndërsa neve kemi aq pak edhe një dru na duket shumë?;
 2. Andej me qindra zjarfikëse në punë, këtu me një zjarrfikëse që është në remont kapital dhe tjetra nuk ka rrugë si hyhet?!
 3. Andej me qindra vullnetarë, këtu s’të lënë se gjoja na ruajnë?!
 4. Andej ndihma nga Evropa, ku është kjo Evropë për Shqipërinë, të na rrojnë vllezërit nga Kosova, që na bëjnë të dukemi se nuk jemi vetëm!
 5. Andej vetëndizet se edhe mund të ketë realisht O2 të lirë dhe ka nevojë për CO2, këtu te ne, CO2 shkoi në maksimumin e vet, vetëm nga djegia e plehërave 70 vjeçare të Fierit, pa le ato të Përmetit, të Kavajës, etj., etj!
 6. Andej zjarrfikesa me veshje antizjarr, ketu me atlete per te lozur ne bar!?
  Shkaku te ne është qeveritor dhe njerëzor dhe zjarret ndizen nga:
 7. Ata që presin me leje nga qeveriu per një lloj druri për ngrohje, por në fakt kanë prerë 9 lloje të tjerë pa leje dhe zjarri i zeron vjedhjet!
 8. Ata që kanë nga qeveriu gurore në mal, dhe gatisin me zjarret sot në pyjet pranë guroret nesër, ‘pa din e pa iman’!
 9. Ata që hoqën 500 sensorët nëpër pyje,
 10. Ata që i lënë Bashkisë ca mësuesa fiskulture drejtuesa në zyrat pyjore të Bashkive përkatëse,
 11. Ata qeveriu që japin leje gjoja për shqopë, por lejojnë të marrin pishë, bredhë, lis e një pyll të tërë plot e përplot!
  Që të kuptohemi:
  Nuk është se kemi O2 të tepërt dhe kaloi mushka me patkua dhe ndezi pyllin, por kemi CO2 të tepërt nga 270ppm që është normalja, e kemi 400ppm që dtth që ndezja është njerëzore dhe aspak natyrore.
  Mos harroni se:
  Pyjet janë 5 herë më rentabël se fushat me grurë, ndërsa lagunat janë 5 herë më rentabël se pyjet!
  A mendoni se ka faktorë të tjerë që jemi në këtë gjendje!?
  Cte bejme?
  A te formojme vete Ne qytetaret nje skuader vullnetare dhe t’i mesojme keta pushtetare sesi mbrohen pyjet tane!?

Burimi/Facebook