Shitblerja e votës është padinjitet, krim elektoral dhe tradhti kombëtare

0
171

Nga Skënder Sadri KAPITI

Parlamenti dhe qeveria që vijnë dhe mbesin në pushtet me vjedhje e shitblerje votash bëhet i mundur vazhdimi dhe instalimi i krimit, korrupsionit, hajdutërisë, tradhtisë dhe i amoralitetit në sistem.

Si ai që në liri e në demokraci e blen si dhe aq më keq akoma, edhe ai i cili e shet votën , dinjtetin , integritetin dhe personalitetin e vet për para, dollar apo për euro ata janë individë pa dinjitet qe bëjnë kështu krim elektoral, tradhti ndaj vetëvetës , por edhe tradhti kombëtare.

Kushdo që ka pak mëncuri të lirë, të paanshme dhe të pakorruptuar nuk e ka të vështirë për ta lexuar, besuar dhe vertetuar këtë titull shkrimi.

Pra, ta shesën vlerën më të lartë në demokraci, votën, atëhere për cfarë dinjiteti mund të bëhet fjalë për atë i cili e tregton vullnetin dhe lirinë për të zgjedhur, dhe po ashtu cfarë pritet prej asaj politike e pushteti i cili e blen votën e votuesve?!.

Që të dyja, si shitja ashtu edhe blerja përbëjnë krim elektoral , sepse devijohet vullneti dhe verdikti popullor, shtrëmbërohet, maniupulohet e tradhëtohet demokracia dhe vullneti i kombit i cili beson në ndërshmërinë, sinqeritetitin dhe te patriotizmi i antarëve të vet, te vetëvendosja dhe te personaliteti i antarëve të tij.

Dhe pyesim këta që e blejnë votën, se ku e gjejnë paranë, guximin, motivimin, arsyen dhe të drejtën kriminale për të prishur dinjitetin dhe personalitetin e të tjerëve,duke spekuluar, manipuluar e blerë vullnetin e të tjerëve.

Po ata të cilët shiten te paraja, e cfarë mund të pritet prej tyre nëse atyre u ofrojnë para e lekë të huajt, agjenturat dhe ata të cilët kanë synime dhe agjenda antishqiptare?

Fatkeqësisht në Shqipëri nuk ka vetëm idividë të cilët e shesin votën, por ka sjhum edhe intelektualë e media mercenare të parasë së pushtetit dhe të asaj të huaj.