Shkenca zbulon tipin e meshkujve që gratë nuk mund t’i rezistojnë

0
141

Një burrë me një pamje mesatare dhe veprime të sigurta është më i suksesshëm me gratë sesa dikush me një fytyrë më tërheqëse.

Kjo teorem tashmë ka një një shpjegim sipas një studimi të botuar në Shkencën Psikologjike doli në përfundime se burrat me pamje larg standardeve të bukurisë , por që janë më të sigurt për gratë, janë më të suksesshëm sesa burrat me tërheqie të lartë fizike.

Ky studim përfshiu 96 burra dhe 103 gra që morën pjesë në takime të shpejta, ku secili pjesëmarrës kaloi tre minuta duke biseduar me një pjesëmarrës tjetër. Rezultatet treguan se “burrat që besuan se nuk janë tërheqës nga pamja por të sigurt në vetvete, ishin më tërheqës për gratë”, ky besim ishte çelësi i suksesit në takime.

Gjithashtu studimi zbuloi se burrat që shqetësohen më pak me pamjen e tyre fizike jo vetëm që janë më të suksesshëm me gratë, por gjithashtu rrisin fëmijë me vetëbesim. Teksa shtoi se burrat tërheqës fizikisht kanë më shumë të ngjarë të mashtrojnë.

Deri tani janë të qarta dy gjëra për burrat më të dëshiruar: Gratë preferojnë djem të sigurt dhe me zemër të mirë pamja e të cilëve është larg stereotipave të bukurisë të vërtetuara shkencërisht.

Burimi/maska.al