Shpjegim shumë i Hollësishëm i Rivendosjes së Madhe dhe Rendit të Ri Botëror.(VIDEO)

0
99

Po për çfarë është kjo “Rivendosje e Madhe” për të cilën ne tani po dëgjojmë?

Me pak fjalë, Great Reset i referohet një axhende globale për të monitoruar dhe kontrolluar botën përmes mbikëqyrjes dixhitale.

Siç është shpjeguar nga gazetari James Corbett në Raportin e tij më 16 Tetor 2020, Corbett Report 1, The Great Reset është një “kontratë sociale” e re që lidh çdo person me të përmes një ID elektronike të lidhur me llogarinë tuaj bankare dhe të dhënat shëndetësore, dhe një ID e kredisë që do të përfundojë duke diktuar çdo aspekt të jetës tuaj.

Ka të bëjë me heqjen qafe kapitalizmit dhe ndërmarrjeve të lira dhe zëvendësimin e tyre me “zhvillim të qëndrueshëm” dhe “kapitalizëm të palëve të interesuara” – terma që përgënjeshtrojnë qëllimet e tyre të mbrapshta, anti-njerëzore.

Siç është përmendur në librin, “Teknokracia: Rruga e Vështirë drejt Rendit Botëror”: 2

“Development Zhvillimi i Qëndrueshëm është Teknokraci movement Lëvizja për Zhvillim të Qëndrueshëm ka ndërmarrë hapa të kujdesshëm për të fshehur identitetin, strategjinë dhe qëllimin e saj të vërtetë, por sapo të hiqet vello, ju kurrë nuk do ta shihni atë ndryshe. Sapo të demaskohet strategjia e saj, gjithçka tjetër do të fillojë të ketë kuptim ”.

Plani i Madh
Në postimin e saj në blog “The Great Reset for Dummies”, Tessa Lena përmbledh qëllimin pas thirrjes për një “rivendosje” globale: 3

“Arsyeja matematikore për Rivendosjen e Madhe është se falë teknologjisë, planeti është bërë i vogël, dhe modeli ekonomik i zgjerimit të pafund është shkatërrim – por padyshim, super të pasurit duan të vazhdojnë të qëndrojnë super të pasur, dhe kështu ata kanë nevojë për një mrekulli, flluskë, plus një sistem i saktë kirurgjikal për menaxhimin e atyre që ata i perceptojnë si ‘burimet e tyre të kufizuara’.

Kështu, ata dëshpërimisht duan një flluskë që siguron rritje të re nga ajri i hollë – fjalë për fjalë – ndërsa njëkohësisht ata kërkojnë të shtrëngojnë rripat e fshatarëve, një përpjekje që fillon me ‘modifikimin e sjelljes’, aka duke rivendosur ndjenjën e fshatarëve perëndimorë për të pasur jetë të lartë standardet dhe liritë (shih ‘privilegjin’ e tmerrshëm).

Arsyeja psikologjike për Rivendosjen e Madhe është frika e humbjes së kontrollit të pronës, planetit.

Unë mendoj, nëse zotëron miliarda dhe lëviz triliona, perceptimi yt i realitetit bëhet i shokuar, dhe gjithçka poshtë poshtë duket si një kodër milingonash që ekziston për ty.

Vetëm milingonat dhe numrat, pasuritë tuaja.

Kështu, qëllimi praktik i Rivendosjes së Madhe është të ristrukturojë thelbësisht ekonominë e botës dhe marrëdhëniet gjeopolitike bazuar në dy supozime:

Një, që çdo element i natyrës dhe çdo formë e jetës është një pjesë e inventarit global (menaxhuar nga shteti gjoja dashamirës, ​​i cili, nga ana tjetër, është në pronësi të disa njerëzve të pasur papritur dashamirës, ​​përmes teknologjisë).

Dhe dy, që i gjithë inventari duhet të llogaritet në mënyrë rigoroze: të regjistrohet në një bazë të dhënash qendrore, të jetë i lexueshëm nga një skaner dhe të identifikohet lehtësisht, dhe të menaxhohet nga AI, duke përdorur ‘shkencën’ e fundit.

Qëllimi është të llogariten dhe më pas të menaxhohen dhe kontrollohen me efikasitet të gjitha burimet, duke përfshirë njerëzit, në një shkallë të paparë, me një precizitet të paparë dixhital – të gjitha ndërsa zotërit vazhdojnë të kënaqen, duke shijuar copa të mëdha të natyrës së konservuar, pa fshatarë të panevojshëm sovranë dhe paparashikueshmërinë e tyre “

Rialokimet globale të aseteve nuk do të përfitojnë nga “Njerëzit”

Këto “pasuri” të reja globale gjithashtu mund të shndërrohen në instrumente krejt të rinj financiarë që më pas mund të tregtohen. Një shembull i kësaj u dha nga Vandana Shiva, Ph.D., në intervistën time me të.

Në të, ajo shpjegoi se si India po shkon drejt Bujqësisë Zero-Buxhetore Natyrore – një koncept i ri i bujqësisë në të cilin fermerët duhet të tregtojnë normën e karbonit në tokën e tyre në tregun global nëse duan të sigurojnë jetesën. Ata nuk do të marrin fare para për të korrat që në të vërtetë rriten.

Nuk ka asnjë fushë të vetme të jetës që mbetet jashtë këtij plani të Rivendosjes së Madhe.

Reforma e planifikuar do të ndikojë në gjithçka, nga qeveria, energjia dhe financa te ushqimi, ilaçet, pasuritë e patundshme, policia dhe madje edhe mënyra se si ne bashkëveprojmë me njerëzit e tjerë në përgjithësi.

Mbrojtja e privatësisë, natyrisht, është një pengesë kryesore në këtë plan, prandaj bëhet çdo përpjekje që njerëzit të lirojnë pikëpamjet e tyre për të drejtën e privatësisë.

Në SH.B.A., ne gjithashtu kemi Kushtetutën që qëndron në pengesë, prandaj përpjekjet për ta minuar, anashkaluar, injoruar ose anuluar atë po rriten.

“Për ta përmbledhur, rezultati i dëshiruar përfundimtar është një transportues gjigand, i pa gëzim, shumë i kontrolluar global i gjithçkaje dhe të gjithëve ku privatësia është jashtëzakonisht e shtrenjtë, kundërshtimi është i paimagjinueshëm dhe dorëzimi shpirtëror është i detyrueshëm.

“Eshtë si një realitet mjekësor 24/7, përveç që ilaçet janë kimike dhe dixhitale, dhe ata po ju raportojnë përsëri në nënën, e cila më pas mund t’ju dënojë për sjellje të keqe duke thënë, duke bllokuar hyrjen tuaj në vende të caktuara ose duke vendosur një bllokim në llogarinë tuaj bankare dixhitale – ndoshta pa asnjë ndërhyrje njerëzore ”, shkruan Lena.4

Klikoni mbi Linkun per te ndjekur videot.

https://yoretube.net/v/O4WakV
https://yoretube.net/v/qgP3fV

Kapitalizmi i palëve të interesuara

Një artikull i Winter Oak 5 tetor 2020, adresoi “vizionin teknokratik fashist” të profesorit Klaus Schwab, themelues dhe kryetar ekzekutiv i Forumit Ekonomik Botëror, i cili shkroi librin mbi Revolucionin e Katërt Industrial.

Schwab njoftoi Iniciativën e Rivendosjes së Madhe të Forumit Ekonomik Botëror në Qershor 2020, e cila përfshin heqjen e të gjitha njerëzve nga pasuritë e tyre private.

Përveç se është teknokrat i vendosur, Schwab gjithashtu ka një kthesë të fortë transhumaniste dhe ai ka folur për një të ardhme të afërt në të cilën njerëzit bashkohen me makineritë dhe në të cilat zbatimi i ligjit do të jetë në gjendje të lexojë mendjen tonë.6

Winter Oak – një organizatë jofitimprurëse britanike e drejtësisë sociale – thekson se Schwab dhe bashkëpunëtorët e tij globalistë po përdorin pandeminë COVID-19 “për të anashkaluar përgjegjësinë demokratike, për të kapërcyer kundërshtimin, për të përshpejtuar axhendën e tyre dhe për t’ia imponuar atë pjesës tjetër të njerëzimit kundër tonë do. “

Kjo nuk është teori e konspiracionit. Plani është i hapur. Siç vërehet nga revista Time, 7 “Pandemia COVID-19 ka dhënë një mundësi unike për të menduar për llojin e së ardhmes që duam”.

Prova Ultimate: Covid-19 ishte planifikuar të zbatohej në rendin e ri botëror

E njëjta deklaratë është dhënë nga një numër politikanësh dhe organizatash në të gjithë botën gjatë muajve të fundit.

Libri i Schwab, 8,9 “COVID-19: Rivendosja e Madhe” gjithashtu nxit udhëheqësit e industrisë dhe vendimmarrësit që “të përdorin mirë pandeminë” dhe “të mos lejojnë që kriza të shkojë dëm”.

Rastësisht, pronari i revistës Time dhe themeluesi i Salesforce, Mark Benioff, është gjithashtu një anëtar bordi i Forumit Ekonomik Botëror, 10 kështu që ai është i njohur qartë me planin e rivendosjes.

Problemi është se ndërsa plani po shitet si një mënyrë për ta bërë jetën më të drejtë dhe të drejtë për të gjithë njerëzit, sakrificat e kërkuara nuk vlejnë për teknokratët që drejtojnë sistemin.

Në fund të fundit, Rivendosja e Madhe do të rezultojë në dy nivele ose njerëz: elita teknokratike, të cilët kanë të gjithë fuqinë dhe sundojnë mbi të gjitha pasuritë, dhe pjesa tjetër e njerëzimit, të cilët nuk kanë fuqi, as pasuri dhe as të thonë asgjë në asgjë.

Ndërsa teknokracia nuk është një sistem politik por një ekonomik, në aspektin praktik ajo i ngjan fashizmit. Asnjë prej tyre nuk po shitet nën flamurin e fashizmit, natyrisht.

Në vend të kësaj, ata përdorin terma financiarë si “kapitalizmi i palëve të interesit”, i përshkruar nga revista Forbes11 si “nocioni që një firmë përqendrohet në plotësimin e nevojave të të gjithë aktorëve të saj: klientëve, punonjësve, partnerëve, komunitetit dhe shoqërisë në tërësi”.

Në të njëjtin artikull, Forbes thekson se kjo strategji tashmë është provuar dhe dështuar.

Dështoi sepse balancimi i pretendimeve të palëve të interesuara në konflikt ishte gati i pamundur dhe vetëm çoi në konfuzion masiv dhe kthime të dobëta.

Dështimi i kësaj strategjie është ajo që bëri që bizneset e mëdha të përqendrohen në maksimizimin e vlerës së aksionarëve.

Tani, në një kohë kur biznesi i madh e gjen veten nën sulm për “me mendje të vetme paratë aksionerëve dhe drejtuesve të tij në kurriz të klientëve, punonjësve, mjedisit dhe shoqërisë si një e tërë”, përgjigja, thonë ata, është të kthimi në kapitalizmin e palëve të interesuara.

Por nëse nuk ka funksionuar më parë, çfarë na bën të mendojmë se do të funksionojë tani?

Plani i Madh i Rivendosjes për Ushqimin e Madh

Një artikull12 nëntor 9, 2020, në The Defender, një platformë e re mediatike nga Mbrojtja e Shëndetit të Fëmijëve, gjithashtu tregon problemet me planin e Rivendosjes së Madhe të Forumit Ekonomik Botëror për industrinë ushqimore:

“Arkitektët e planit pretendojnë se ai do të zvogëlojë mungesën e ushqimit, urinë dhe sëmundjet dhe madje do të zbusë ndryshimin e klimës. Por një vështrim më i afërt i korporatave dhe think tankeve me të cilët WEF po partnerizohet për të çuar në këtë transformim global sugjeron që motivi i vërtetë është kontrolli më i ngushtë i korporatave mbi sistemin ushqimor me anë të zgjidhjeve teknologjike. “

Përveç industrisë ushqimore, partnerët13 përfshijnë gjigandët e minierave të të dhënave, telekomunikacionet, prodhuesit e armëve, financat, kompanitë e ilaçeve dhe industria e bioteknologjisë.

Duke parë atë listë, nuk duhet të jetë për t’u habitur që Forumi Ekonomik Botëror këmbëngul në të ardhmen e ushqimit dhe shëndetit publik varet nga organizmat e modifikuar gjenetikisht (OMGJ), proteina të rritura në laborator, ilaçe dhe kimikate industriale.

Forumi EAT dhe Ngritja e Imperializmit Ushqimor

Për të çuar më tej marrjen e ushqimit të rremë, Forumi Ekonomik Botëror ka partneritet me Forumin EAT, i cili do të përcaktojë axhendën politike për prodhimin global të ushqimit.

Forumi EAT u themelua nga Wellcome Trust, i cili nga ana tjetër u krijua me ndihmën financiare të GlaxoSmithKline.

EAT aktualisht bashkëpunon me gati 40 qeveri të qyteteve në të gjithë Afrikën, Evropën, Azinë, Amerikën e Veriut dhe të Jugut dhe Australinë dhe mban marrëdhënie të ngushta me kompani imitimi të mishit të tilla si Impossible Foods, e cila u themelua nga Google, Jeff Bezos dhe Bill Gates.14

Siç është përmendur nga The Defender, qëllimi përfundimtar është “të zëvendësojë ushqime të shëndetshme ushqyese me krijime laboratorike të modifikuara gjenetikisht”.

Për këtë qëllim, EAT po punon me Fondin e Kombeve të Bashkuara për Fëmijët (UNICEF) për të krijuar udhëzime globale dietike dhe iniciativa të zhvillimit të qëndrueshëm.

“Dieta shëndetësore planetare” 15 e zhvilluar nga EAT është një dietë që supozohet të zëvendësojë të gjithë të tjerët.

Federic Leroy, një profesor i shkencës së ushqimit dhe bioteknologjisë në Universitetin e Brukselit i tha The Defender: 16

“Dieta synon të shkurtojë marrjen e mishit dhe qumështit të popullatës globale me sa 90% në disa raste dhe ta zëvendësojë atë me ushqime të bëra në laborator, drithëra dhe vaj.”

Vandana Shiva, Ph.D., ka ngritur kritika të ashpra kundër dietës së propozuar duke thënë se “nuk ka të bëjë aspak me ushqimin. Ka të bëjë me biznes të madh dhe ka të bëjë me një marrje korporative të sistemit të ushqimit. ”17

Mbrojtësi shton: 18

“Sipas raporteve të vetë EAT, rregullimet e mëdha që organizata dhe partnerët e saj të korporatës dëshirojnë të bëjnë në sistemin ushqimor ‘nuk ka gjasa të jenë të suksesshme nëse i lihen individit’, dhe ndryshimet që ata dëshirojnë të imponojnë në zakonet e ushqimit dhe ushqimin shoqëror ‘kërkojnë riformulim në nivelin sistematik me ndërhyrje të politikës së fortë që përfshijnë ligje, masa fiskale, subvencione dhe gjobitje, rikonfigurimin e tregtisë dhe masa të tjera ekonomike dhe strukturore.’

Por Shiva tha se kjo është qasje e gabuar, sepse ‘e gjithë shkenca’ tregon se dietat duhet të përqendrohen rreth biodiversitetit rajonal dhe gjeografik. Ajo shpjegoi se dieta globale globale e AT EAT do të prodhohet me teknologji perëndimore dhe kimikate bujqësore. Detyrimi i kësaj mbi kombet sovrane me lobim shumëkombësh është ajo që unë i referohem si imperializëm ushqimor. ‘”

E ardhmja e ushqimit dhe kujdesit shëndetësor

Ju mund të merrni një mendim se ku po drejtohet e ardhmja e ushqimit duke analizuar hartën strategjike të inteligjencës së Forumit Ekonomik Botëror.19

Siç mund ta shihni, kjo qasje nga lart poshtë lidh prodhimin e ushqimit me një gamë të gjerë sektorësh, përfshirë bioteknologjinë, industrinë kimike, inteligjencën artificiale, internetin e gjërave dhe ekonominë dixhitale.

Nëse ndonjë nga këto ngre shqetësimin tuaj, ju ndoshta nuk do të pëlqeni atë që Forumi Ekonomik Botëror i Shëndetit ka ruajtur për reformën e kujdesit shëndetësor. Siç detajohet në faqen e tyre të internetit: 21

“Modeli ynë aktual intensiv i kapitalit, në qendër të spitalit është i paqëndrueshëm dhe joefektiv. Platforma për Formësimin e Ardhmërisë së Shëndetit dhe Shëndetësisë shfrytëzon një sistem të ofrimit të mundësuar të të dhënave dhe kujdesit virtual, të integruar në vazhdimësinë e kujdesit nga parandalimi i precizionit te ofrimi i kujdesit të personalizuar… “

Duke ndihmuar Forumin Ekonomik Botëror në këtë transformim të kujdesit shëndetësor janë kriminelët më të mëdhenj të korporatave në historinë e botës moderne, duke përfshirë Bill Gates, AstraZeneca, 22 Bayer, 23 Johnson & Johnson, 24 Merck, 25 Pfizer, 26 Novartis27 dhe një mori të tjerë .28

Këto kompani në kohë të ndryshme janë shpallur fajtore për të gjitha llojet e krimeve për të cilat kanë paguar dhjetëra miliarda dollarë gjobëvënie.

Ata gjithashtu janë të ngarkuar me konflikte interesi në pothuajse çdo sipërmarrje me të cilën janë përfshirë.

Megjithatë, ne tani duhet të besojmë se këto kompani do të lënë mënjanë stimujt e tyre të fitimit dhe do të rregullojnë të gjithë sistemin?

Ndërtoni më mirë

Siç është cekur në një artikull të Forumit Ekonomik Botëror, 21 Korrik 2020, 29 shkatërrimi ekonomik i shkaktuar nga mbyllja e pandemisë COVID-19 “ka potencialin të pengojë prosperitetin global për brezat që do të vijnë”.

Përgjigja është të dalësh me masa stimuluese, të tilla si zhvillimi i infrastrukturës, që mund të lejojnë vendet të ecin përpara.

Por ndërsa janë në të, vendet nxiten të sigurohen që sistemi ekonomik “të ndërtohet më mirë”.

Mos gabo, ky parullë tërheqëse është pjesë dhe parcelë e planit të Rivendosjes së Madhe dhe nuk mund të ndahet prej tij, pa marrë parasysh sa altruiste mund të tingëllojë. Siç raportohet nga Fox News: 30

“Një lëvizje radikale e quajtur Rivendosja e Madhe e përqafuar nga disa Demokratë përbën një kërcënim të madh për lirinë dhe tregjet e lira në Shtetet e Bashkuara dhe në të gjithë botën et Rivendosja e Madhe është ndoshta rreziku më i madh për kapitalizmin dhe të drejtat individuale që nga shembja e Bashkimit Sovjetik …

Do të shkatërronte sistemin aktual kapitalist dhe do ta zëvendësonte atë me sisteme progresive dhe moderne socialiste, me një theks të veçantë të vendosur në politikat eko-socialiste

Idetë e politikave të ofruara nga avokatët e ‘Great Reset’ përfshijnë programe themelore të siguruara nga qeveria, kujdes shëndetësor universal, rritje masive të taksave dhe Green New Deal

Për shembull, në një ngjarje fushate më 9 korrik, Biden tha se duhet t’i japim fund “epokës së kapitalizmit aksionar”, një pjesë kryesore e propozimit të Rivendosjes së Madhe që do të ndryshonte mënyrën se si vlerësohen kompanitë, duke ngritur shkaqet e drejtësisë sociale dhe shqetësimet e ndryshimeve klimatike mbi te drejtat e prones …

Plani Build Back Better vjen drejtpërdrejt nga libri i ri i Vizitimit të Madh et Që më 13 Korrik, Forumi Ekonomik Botëror promovoi ‘duke u rikthyer më mirë’ përmes programeve të infrastrukturës ‘jeshile’ si pjesë e Rivendosjes së Madhe… ”

Pjesë e “ndërtimit përsëri më mirë” është zhvendosja e sistemit financiar në një sistem tërësisht dixhital të monedhës, i cili nga ana tjetër është pjesë e sistemit të kontrollit shoqëror, pasi ai lehtë mund të përdoret për të stimuluar sjelljet e dëshiruara dhe për të dekurajuar ato të padëshiruara.

Një artikull31 i 13 gushtit 2020, në faqen e Rezervës Federale diskuton përfitimet e supozuara të një monedhe dixhitale të bankës qendrore (CBDC).

Ka një marrëveshje të përgjithshme midis ekspertëve që shumica e vendeve kryesore do të zbatojnë CBDC brenda dy ose katër viteve të ardhshme.

Shumë njerëz të painformuar besojnë se këto CBDC të reja do të jenë shumë të ngjashme me kriptovalutat ekzistuese si Bitcoin, por do të gabonin.

Bitcoin është e decentralizuar dhe një strategji racionale për të hequr dorë nga sistemi ekzistues i kontrolluar nga banka qendrore, ndërsa këto CBDC do të centralizohen dhe kontrollohen plotësisht nga bankat qendrore dhe do të kenë kontrata inteligjente që lejojnë bankat të mbikëqyrin dhe kontrollojnë jetën tuaj.

Udhëzuesi i Rivendosjes së Madhe të Psyops
Goesshtë e vetëkuptueshme që arritja e llojit të transformimit rrënjësor të çdo pjese të shoqërisë ka sfidat e veta. Asnjë person me mendjen e tyre të duhur nuk do të pajtohej me të nëse ishte në dijeni të detajeve të të gjithë planit.

Pra, për ta shpalosur këtë, ata duhej të përdornin manipulime psikologjike, dhe frika është mjeti më efektiv që ekziston.

Siç shpjegohet nga psikiatri Dr. Peter Breggin, ekziston një shkollë e tërë e hulumtimit të shëndetit publik që përqendrohet në identifikimin e mënyrave më efektive për të trembur njerëzit për të pranuar masat e dëshiruara të shëndetit publik.

Duke shtuar konfuzion dhe pasiguri në përzierje, ju mund ta sillni një individ nga frika në ankth – një gjendje konfuzioni në të cilën nuk mund të mendoni më logjikisht – dhe në këtë gjendje, ju manipuloheni më lehtë.

Grafiku i mëposhtëm ilustron rolin kryesor të krijimit të frikës për përhapjen e suksesshme të Rivendosjes së Madhe.

Inxhinieria Sociale është Qendrore në Rregullin Tekokrat

Në mbyllje, mbani në mend se teknokracia është në thelb një shoqëri teknologjike e drejtuar përmes inxhinierisë sociale.

Frika është vetëm një mjet manipulimi. Fokusi në “shkencë” është një tjetër. Çdo herë që dikush kundërshton, ata thjesht akuzohen si “anti-shkencë”, dhe çdo shkencë që bie ndesh me status quo-në deklarohet “shkencë e zbërthyer”.

E vetmja shkencë që ka rëndësi është çfarëdo që teknokratët gjykojnë se është e vërtetë, pa marrë parasysh sa prova ka kundër saj.

Ne e kemi parë këtë dorë të parë gjatë kësaj pandemie, pasi Big Tech ka censuruar dhe ndaluar çdo gjë që shkon kundër mendimeve të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, e cila është vetëm një tjetër dhëmbë në makinën teknokratike.

Nëse lejojmë që kjo censurë të vazhdojë, rezultati përfundimtar nuk do të jetë asgjë shkatërruese. Ne thjesht duhet të vazhdojmë të bëjmë presion për transparencë dhe të vërtetë. Ne duhet të insistojmë në lirinë mjekësore, lirinë personale dhe të drejtën e privatësisë.

Një luftë në veçanti që nuk shoh se jemi në gjendje ta shmangim është lufta kundër vaksinimeve të detyrueshme COVID-19.

Nëse nuk mbajmë një qëndrim të vendosur kundër kësaj dhe nuk luftojmë për të drejtën për të bërë zgjedhjen tonë, nuk do të ketë fund tirania mjekësore që do të pasojë. Siç vërehet në artikullin e Gjeopolitikës së Fshehtë: 32

“Siç mund ta keni menduar, ‘spiranca më e rëndësishme e rimëkëmbjes’ është për një vaksinim COVID-19… Implikimi është që pa një vaksinë bota nuk do të jetë në gjendje të kthehet në asnjë sens të normalitetit, veçanërisht në drejtim të ndërveprimit të hapur me shoku yt

Ju në fakt mund të merrni pjesë në përpjekjet globale për të gjymtuar aftësinë e organizuar kriminel të organizuar kriminel për gjenocid, ndërsa gëzoni lirinë e kujdesit shëndetësor në të njëjtën kohë, duke bojkotuar Big Pharma për të mirë “.

/Stopfake.al

Burimi/https://patriotikmedia.wordpress.com/2021/04/02/shpjegim-shume-i-hollesishem-i-rivendosjes-se-madhe-dhe-rendit-te-ri-boteror-video/