SHQIPERIA E CUDIRAVE

0
696

Sonte ne emisionin “Stop ” shqiptaret degjuan nje histori nga ato te rrallat qe ndollin ne kete vend te cudirave te shumta ! Nje shqiptar nga Librazhdi ne vitin 1953 ishte larguar nga Shqiperia per te jetuar ne Belgjike , por cfare ndolle . Ne vitin 1991 ai kishte nderruar jete ! Nje mbese e tij kish shkuar per te marre nje certifikate ne gjendjen civile dhe atje kishte ndolle nje befasi jo e zakonte , por vetem ne Shqiperi ndollin keto, njerez qe hyne ne burg , pa bere asgje , rregjistrohen prona fallco . Cfare nuk degjon , ne Shqiperine tone te kesaj demokracie , qe nuk e di se ku eshte ngaterruar dhe diku eshte rruges eshte duke ardhur , por se kur do te mberrije ne Shqiperi nje Zot i madh e din e din .
Ne certifikaten e marre nga gjendja civile e Librazhdit rezultonte qe gjyshi i zonjes qe kish nderruar jete ne vitin 1991 , na ish martuar ne vitin 1997 . Ne fakt eshte nje vit shume interesant 1997 , se ne kete vit nuk e ka marre vesh i pari te dytin dhe vertete mund te kishin ndolle shume e shume gjera te pabesueshme dhe te pakuptueshme !
Viti 1997 , viti me i zi per shqiptaret e Shqiperise !
Por ky rast eshte sa humoristik , aq dhe serioz , per te treguar se cfare behet ne nje vend qe pretendon te hyje ne familjen e madhe europina , te rregjistrohet personi , sikur ka vene kurore pas 6 vitesh qe ka nderruar jete !
Zoti ju a shendrit mendjen zyrave te shtetit dhe te gjykatave tona !

Luigj Shkodrani