Shqiptarët duhet të gjendën së bashku…

0
341

Skënder Karaçica/

Shkrimtarët janë udhërrëfyesit për sublimimin e artit në fushën e hapësirës së vet kombëtare sesi duhet të bëhet atdheu.

Në një debat të kulturuar që qysh moti nuk kisha lexuar në mes dy shkrimtarëve Natasha Lako e Rudolf Marku dhe në qasjen e tij Preç Zogaj dhe unë nga Amerika, kemi vënë në spikamë se trajtat e artit dhe shkrimtari me shembullin e debatit kulturor dhe letrar, hapë shtigjet sesi shqiptarët duhet të gjënden së bashku (pjesë e debatit Natasha Lako dhe Rudolf Marku).

Shqiptarët u gjendën së bashku(termë N.Lako) që kur De Rada e gjeti Naim Frashërin, Kristoforidhi e gjeti Vaso Pashën, Filip Shiroka gjeti Çajupin, Asdreni gjeti Lasgushin, Konica gjeti Fan Nolin në gjithë metropolët e botës.

Këso kohe me shembullin e Rilindasve,duhet të gjendën së bashku krijuesit e letërsisë së sotme bashkohore në hapësirën shqiptare.Rexhep Qosja duhet të gjejë Ismail Kadare në Tiranë, dhe tevona Kadare të gjejë Rexhep Qosjen në Prishtinë.

Shqiptarët duhet të gjendën së bashku…!

Burimi/ina-online.net