SHTETET KU PRINDËRIT I LËNË BEBET TË FLENË JASHTË GJATË DIMRIT

0
58

Shtetet ku prindërit i lënë bebet të flenë jashtë gjatë dimrit

Bebet që flenë jashtë mund të flenë më gjatë, të kenë gjumë më cilësor dhe të ekspozohen ndaj më pak mikrobeve në krahasim me ato që flenë brenda.

Në Danimarkë, Finlandë ose ndonjë vend tjetër nordik, prindërit zakonisht i vendosin fëmijët e tyre për një sy gjumë jashtë, sepse foshnjat mund të flenë më mirë ndërsa ekspozohen në ajër të pastër.

Në janar, muaji më i ftohtë i Danimarkës, temperatura mesatare më e ulët arrin -37 gradë Fahrenheit. Në Finlandë, ku kjo praktikë është gjithashtu e zakonshme, prindërit i vendosin foshnjat e tyre për të fjetur jashtë kur temperatura ulet deri në -16 gradë Fahrenheit.

Bebet që flenë jashtë mund të flenë më gjatë, të kenë gjumë më cilësor dhe të ekspozohen ndaj më pak mikrobeve në krahasim me ato që flenë brenda, tha Katie Palmer, një konsulente gjumi me qendër në Londër.

Lexo edhe: Ky është fshati mahnitës që në vend të rrugëve ka ujë
Por praktika nuk është pa rreziqe. Një bebe mund të zhvillojë hipotermi ndërsa fle jashtë gjatë dimrit. Në verë, ekziston rreziku për të marrë një djegie nga dielli dhe për të zhvilluar lodhje nga nxehtësia. Në çdo kohë të vitit ka shqetësime rreth rrëmbimeve dhe në zonat urbane, të ekspozuara ndaj ndotjes së ajrit.

Është e zakonshme që prindërit nordikë të lënë një bebe të flejë jashtë, ndërsa ata shkojnë në një restorant ose kryejnë një detyrë tjetër.

Burimi/newsonline51.com/