Skënder Karaçica – Ballkani dhe Rusia

0
210

Qeveria e re në Mal të Zi e lidhur ngushtë me Rusinë,pse po heshtë Driton Abazi(viq)?
Në një shkrim autorial,analisti i njohur Januzs Bugajski,shtron shqetësimin për faktin se,qeveria e re në Mal të Zi është e
lidhur ngushtë me Rusinë dhe,sipas tij,është e nevojshme ndërhyrja amerikane në Ballkan.
Në qeverinë e re të këtij vendi,janë instaluar qarqet serbe të ndikimit të Serbisë,në plan të parë për të destabilizuar shtetin e Malit të Zi,me skenarët e njohur,që ky shtet të ketë fatin e shqiptarëve dhe të Kosovës.
Në këto relacione qeveritare të Podgoricës(pro-Ruse)dhe e ardhmja
e brishtë e Ballkanit,shtron pyetjen imediate:Pse po heshtë anëtari i kësaj qeverie pro-Ruse,Driton Abazi(viq),që,në këto rrethana të reja nuk e thotë asnjë fjalë,madje për të shtruar kërkesën e tij dhe për shqiptarët në hapësirën etnike,në parandalimin e këtyre skenarëve Serbo-Ruse për shembjen e paqes në këtë pjesë të Evropës.
Driton Abazi(viq)mos heshtë në këtë kohë të nëntokës në Podgoricë,kur e kur,qeveria e re në Mal të Zi ka marrë udhën e djallit dhe për djallin e zi kah dyertë e popujve të Ballkanit dhe për të ardhmen e shembjes së vlerave të demokracisë dhe të paqes!
Rusia,larg duart nga Ballkani…!
Çikago,mars 2021

Burimi/Facebook/Skënder Karaçica