Skënder Karaçica – Korniza e fyerjeve

0
252

Fëmija i adaptuar për shtetin e Maqedonisë së Veriut dhe populli shqiptar
Nuk është hera e parë që institucionet politike,arsimore dhe akademike në shtetin e fëmiut të adaptuar në Maqedoninë e Veriut (1945)nuk ndalën me skenarët e fyerjeve,të denigrimit më të ulët për popullin shqiptarë në hapësirën e vet etnike.
Kohë më parë ia nisi ASHAM-së në Shkup me disa inerpetime,,shkencore-akademike,,(sic!)për çështjen shqiptare në hapësirën etnike në Maqedoninë e Veriut me ,,zbulimet akademike,, se jo mahi(sic!)se shqiptarët paskëshin ardhur nga malet dhe ua paskëshin marrë ,,tokën maqedonasve,,(sic!).
Tmerr në mes të Ballkanit!
Një shtet i krijuar nga regjimi komunsit në Beograd dhe Moskë,vetëm e vetëm për të mbajtur një ballansë kundër popullit shqiptarë dhe bullgarë në këto hapësira për murin e krijuar të ish-Jugosllavisë.
Tashti në Shkup në mes të ditës,dalin librat shkollore(Libri i gjeografisë) përmes të cilit fyen e denigron popullin shqiptarë me disa ,,hulumtime shkencore(sic!)për prejardhjen e tyre nga romët dhe të tjerë dhe askush nga korpusi i politikës (shqiptare)qile gur gojën…(sic!).
Fëmija i adaptuar në shtetin e Maqedonisë së Veriut,që,si thonë nuk i dihet baba,as sot nuk po e ndalë fushatën antishqiptare me denigrime të skajshme fashiste kundër popullit shqiptar në hapësirën e tij etnike.
Pse po heshtë politika shqiptare…?!
Çikago,shkurt të motit 2021

Burimi/Facebook