Skënder Karaçica – Kronikë e zezë(shqiptare)në Itali

0
211

Përditë dëgjojmë e lexojmë lajme në kronikën e zezë(shqiptare)në Itali,ku,jetojnë e punojnë pjesa e mërgatës shqiptare.Në këndin e lajmeve të shkruara dhe elektronike,thuhet për vrasje,therrje,
vdekje në aksidente në rrugë,bartës të drogës,të prostetucionit dhe ngjarje të trishtimit për të dy shtetet Kosovë-Shqipëri.
Tërë kjo dhimbje për humbjen e jetëve në kronikën e zezë(shqiptare),lëshon alarmin për të dyja shtetet,që të afrojnë përkrahjen kushtetuese për shpetimin e shqiptarëve në kronikën e zezë në Itali.
Në Romë dhe Itali kemi dy Ambasada dhe Konsulata të përfaqësimit të Kosovës dhe Shqipërisë,kërkohet sa më parë ndërhyrja e tyre dhe organizimi i takimeve më bashkatdhetarët për të ndalur kronikat e zeza të vdekjes së përditshme shqiptare!
Çikago,mars 2021

Burimi/Facebook