Skënder Karaçica – Pluralizmi politik shqiptar

0
140

Pse kemi kaq shumë parti politike?
Në Shqipëri,Kosovë dhe në pjesët tjera etnike shqiptare në hapësirën etnike në Ballkan,kemi kaq shumë parti politike dhe është vështirë t`i numrosh me radhë(sic!).
Përmes numrit të madh të partive politike shqiptare,kujtoj se tërë forca kombëtare po shkaperderdhet nëpër shumë fronte dhe,madje herë-herë nën petkun e perqarjeve të skajshme(inatet alla ballkanqe,-vërj.ime),po na pengojnë në rrugëtimin tonë dhe në kahet e shtetndërtimit me tiparet demokratike dhe të shtetit ligjor.
Pluralizmi si proces i demokracisë dhe botës së lirë,kërkon qasje më ndryshe karshi tiparave për shtetin dhe qytetarët e saj për të ndërtuar udhët e zhvillimit dhe të një shoqërie me mirëqenie më të mirë për jetën.
Pse kemi kaq shumë parti dhe tërë forca kombëtare të shpërndahet në shumë fronte të jetës,kur e kur,kemi mundësi të kemi modelin të demokracisë,të jetës së lirë,të kaheve të zhvillimit dhe të shtetit modern të Amerikës me dy parti politike dhe,sot e gjithëditën një shtet i fuqishëm në botë.
Forca jonë kombëtare të përcaktohet në një front të përbashkët dhe jo me shumë parti politike…!
Çikago,maj 2021
Burimi/Facebook