Skënder Karaçica – Poezi – UDHA E SHOTËS

0
110

I muar jetimat e Drenicës
dhe mbërrini në Shkodër
Shota u bë nënë dhe magje

për klithmën e urisë
I la kullat e djegura
Drenica lidhte plagët
malet e nisën këngën
O prite,Azem Galicën

Për jetimat e Drenicës
me jepni pak bukë
plagët ua lidhi vetë
pak bukë o mbret
të mos hapen varret

Mbret mos me kthe
shpinën dhe vetminë
jam në tokën time
sa shumë pushkë
dhe zjarre malesh
Drenica për Shqipni

Po vdes për bukë
Shota lidh gërshetin
plagët e luftës
malet bëhen nuse
me krushqit e vrarë
dasma mbeti histori

Pak bukë o mbret
jam bijë e Drenicës
pushka trembi hasmin
nuk e japim tokën
vdekja u bë lule
për ty Kosovë!

Pak bukë o mbret

Çikago,9 qershor 2021

Burimi/Facebook