Skënder Karaçica – Pse administrata e shtetit të Kosovës është kaq e shtrenjtë…?

0
196

E kohës
Pse administrata e shtetit të Kosovës është kaq e shtrenjtë…?
Në të gjitha zgjedhjet parlamentare për krijimin e institucioneve të shtetit të Kosovës,deri tash,po shkon me të njëtin avaz të vjetër për rahatimin e militantëve të partive politike.Me këtë rast është parë nga afër,tashti në kabinetin e qeverisë Kurti 2,ku kemi rritje të numrit të punësuesrve në administratë dhe në vendet udhëheqëse më shumë po vërehet emërimi zv.ministrave dhe të këshilltarëve,që do të rëndojë buxhetin e shtetit edhe ashtu të varfër!
Asgjë nuk ka ndryshuar nga qeveritë e deritashme,që partia e Albin Kurtit(VV)i pati kritikuar për numrin e madh të punësimit të militantëve të partive dhe,tashti po e bën të njëjtin program të numrit të madh të militanëtve dhe rahatimi i tyre në vendet e mira të punës në qeveri dhe matanë bulevardit në institucionet tjera të rëndësishme shtetërore.
Pse administrata e shtetit të Kosovës është kaq e shtrenjtë…?
Në zgjedhjet presidenciale në Amerikë dhe ardhja e PD-së në udhëheqjen e shtetit të Amerikës me presidentin Joe Biden në
Washington,kabineti i tij ka 14 sekretariate,nënpresdenti dhe prokurori i shtetit.E shihni një kabinet i njëjtë me të gjithë presidentët që e kanë udhëhequr Amerikën me 340 milionë banorë.
Shteti i Kosovës nuk e ka ,,luksin,,të ketë një administratë dhe kabinetin qeveritar më kaq shumë ministri dhe kaq shumë të punësuar,që për buxhetin është një administratë e shtrejtë dhe e pa përballueshme.
Shtetit të Kosovës i duhet një kabinet qeveritar racional jo më shumë ministri(ministra e zv,ministra)që përditë dëgjojmë se është nominuar( ky, ai dhe ajo)të gjithë militantë të partisë në pushtet(VV)!
Kujtoj se do të ishte mirë që shteti i Kosovës të ketë një kabinet qeveritar si model kabineti qveritar në vendin më të zhvilluar në Evropë(Zvicrës)me 7-8 ministri dhe vetë kyreministri,që do të ishte në kërkesën e kohës për një administratë të lirë,efikase,profesionale në relacionet e sotme ndërkombëtare.
Çikago,prill 2021

Burimi/Facebook