Skënder Karaçica – Pulse jete – Në fshat nuk gjen gjela me ble…!

0
183

Fshati në Kosovë po boshatiset.Po shkojnë në qytet me tesha e katesha dhe,po e nisin jetën e re të ,,qytetarit,,(!).Tokat djerrina,nuk dëgjon blegërimen e deleve,melodinë e fyellit,lojën e fëmijve me ritet e jetës…Krejt e zbrazët jeta!
Për festë familjare në fshat nuk ka as gjela për të blerë!Krejt e zbrazët jeta,pse po shpopullohet fshati shqiptar në Kosovë..?!
Në fshat nuk gjen gjela me ble,-më thonë miqtë tanë.
(Shënuar në Drenicë)

Burimi/Facebook