Skënder Karaçica – Richard Hoollbrok përballë Kosovës

0
120

Diplomacia Amerikane
Richard Hoollbrok përballë Kosovës
Diplomati Amerikan Richard Hoollbrok pati rastin në takimet e shpeshta me Sllobodan Millosheviq në Beograd,që kishte të bëj me çështjen shqiptare dhe të Kosovës.
Këto takime ishin të shpeshta dhe kalonin nëpër terrenin e vështirë të diplomacisë,ndonëse kryekrimineli i Serbisë Sllobodan Millosheviq,bënte tërë manovrimet e tij në stilin e dhelprës(sic!për të bërë ,,politikë të hollë,,dhe,siç thuhej në shtypin e atëhershëm të kohës sa për të shpëtuar popullin serb dhe Serbinë.
Ndonëse ,,tezat historike,,të Serbisë për Kosovën e kishin lodhur diplomatin amerikan Richard Hoollbrok,në një nga konferencat me gazetarë dhe me diplomatë evropianë ai pati thënë:
Çështja shqiptare në Jugosllavi dhe në Serbi dhe e ardhmja e tij në këto rrethana kaq të vështira,thoshte R.Hoollbrok në takimet e kohës së diplomacisë,për ne Amerikanët e kemi ketë thënie:
Martesë me pushkë…!
Çikago,22 maj 2021

Burimi/Facebook