Skënder Karaçica – Shën Nëna Terezë është pasaporta kombëtare shqiptare

0
167

Popujt tjerë për ne
Shën Nëna Terezë është pasaporta kombëtare shqiptare
Në Florida të SHBA-së isha për pushime.Tampa është një nga vendet më të bukura turistike pranë detit amerikan.Aty kishin ardhur me qindra pushues amerikanë nga të gjitha vendet e këtij shteti mik të shqiptarëve.
Në takimet e shpeshta me amerikanë,ata me pyesnin se nga jam dhe prej cilit vend kam ardhur në Amerikë.Unë u thosha se jam nga Çikago dhe atdheu im është Kosova dhe Shqipëria,ata e dinin se ku janë këto dy vende dhe populli shqiptarë në këtë pjesë të Evropës.
Për debatet tona,unë në shenjë respekti dhe të krenarisë kombëtare u flisja për Shën Nëna Terezë e cila ishte shqiptare e popullit dhe të gjakut tim..!Ata dinin shumë për Bijën e Madhe të Kombit Shqiptarë dhe shpirtin e humanistes e njohur nga popujt e botës në shekullin e kaluar.
Më thuaj për kryeqytetin e Shqipërisë,me thotë një i moshuar amerikanë.Unë ia tregoi edhe pak gjeografinë dhe historinë kombëtare shqiptare, Tiranën dhe Prishtinën,të dyja kryeqytetet e të dyja shteteve tona !
Shën Nëna Terezë është pasaporta kombëtare shqiptare!
Çikago,prill 2021

Burimi/Facebook