Skënder Karaçica – Shuhet familja Ramadani nga Shtimja,qeveria e Kosovës të miratoj Ligjin për rregullat në komunikacion!

0
126

E kohës
Shuhet familja Ramadani nga Shtimja,qeveria e Kosovës të miratoj Ligjin për rregullat në komunikacion!
Sot,në kronikën e zezë në rrugët e Kosovës ishte tragjike.Në një aksident të rëndë,shuhet familja Ramadani nga Shtimja!Sa dhimbje e madhe për Kosovën!
Qeveria e Kosovës dhe institutcionet profesionale duhet të miratojnë sa më parë Ligjin për rregullat në komunikacion dhe në këtë mënyrë të sigurohet udhëtimi me vetura në rrugët e Kosovës.
Në Amerikë në rregullat në komunikacion,është bërë Ligj i shtetit për sigurinë në auto udhët,me rregulla ligjore që,për ata bëjnë disa gabime,u nënshtrohen testit për shoferët e automjeteve dhe ato shëndetsore.
Kur gabimet kalojnë limitet ligjore(gabime të rënda në komunikacion,pirja e alkoholit apo të drogës,shteti ligjor amerikan ka verdiktin e prerë u merret përgjithmonë(Driver`s License)dhe,ata mund të marrin,,dhuratë,,për udhëtim vetëm biçikletën(!).
Një ligj për sigurinë në udhët e Kosovës do të duhej të kemi sa më parë!
Çikago,7 qershor 2021