Sylejman Morina – „Neqoftese nuk dini te falni, kot qe jetoni!”

0
222

Tregim jete…
Marie Rose Balter u lind nga nje nene alkolike. Ne moshen 5 vjeçare nena e saj e braktis. E vendosin ne shtëpinë e fëmijës. Pas nje kohe te shkurter ajo biresohet nga nje çift Italian.
Çifti Italian ishte sadist dhe çdo dite e torturonin. Maria Rosa ne moshen 17 vjeçare kalon nje depresjon te rende, paralizohet dhe filloi te shihte haluçinacione. Doktoret e vizitojne dhe nxjerrin ne konkluzion se ajo vuan nga skizofrenia.
E shtrojnë ne Psikjatri, por gjendja e saj nuk po përmirësohej. Ne moshen 34 vjeçare, vendosen t’a vizitonin dhe njëherë tjeter ne menyre te detajuar. Pas vizites u vu re se ajo vuante nga depresjoni dhe kishte panik atak.Por kurrsesi skizofreni!
E nxjerrin nga spitali. Pas daljes nga spitali ajo regjistrohet ne Universitetin e Salem State ne degen e Psikjatrise. E mbaron fakultetin me nota te larta. Fillon pune, jep konferenca dhe ndihmon te semuret mendor!
Pas nje periudhe disa vjeçare, ajo fillon masterin dhe e mbaron me sukses.Fiton disa çmime dhe behet shume e njohur.Kur vjen ne moshen 58 vjeçare e vendosin drejtoreshe ne spitalin ku ishte shtruar per here te pare.
Jeta e saj u be film. Titulli i filmit – Nobody’s Child!
Ne nje reportazh te dhene per mediat ajo tha keto fjale :”Neqoftese nuk dini te falni, kot qe jetoni!”
Falni! Harrojeni te shkuaren! Jeta eshte nje mrekulli! 🌹
M.V.I

Burimi/Facebook