Trashegimi Kulturore foto e perpareses se Xhubletes.

0
128

Trashegimi Kulturore: – Foto e perpareses se Xhubletes.
– Kjo foto eshte marre nga Ekspozita: “Lahuta e Eposit Shqiptar” e hapur me 25 Maji 2012 ne Muzeun Historik Kombetar.
– Ne kete ekspozite bashke me rreth 40 lahuta te vjetera shqiptare ishin dhe dy veshje te plota te Xhubletes Shqiptare (te plotesuara me te gjitha stolite) dhe dy veshje te burrave te zonave ku praktikohet dhe ruhet Xhubleta, te perzgjedhura nga Koleksioni i pacmuar dhe shume i pasur i Luljeta Danos.
– Dy apo tre simbole grafike jane qartesishte pasqyruese dhe tipike te kulteve te etnokultures tone te ruajtura ne kete veshje te lashte te popullit tone.
Foto J. Brahaj.

Perparese Xhublete Koleksioni Luljeta Dano

Perparese Xhublete Koleksioni Luljeta Dano