TRI KONVENTAT JUGOSLLAVE – TURKE PËR SHPËRNGULJEN E SHQIPTARËVE NË ANADOLL

0
160

“nënshtetasëve kontestues”. Në dispozitat kalimtare të Projektit të Konventës mbi vendosjen e kam përdorur shprehjen: “persona me prejardhje sllave”, sepse neni 55 i Ligjit mbi nënshtetësinë flet për “sllavët” nga Serbia Jugore. Pra, “persona me prejardhje sllave” ose sllavë mund të konsiderohen shprehjet ligjore dhe, në qoftë se nuk gaboj, edhe Traktati i Stambollit i përdorë këto shprehje.

Neni 15 i projektit të Konventës është aq i qartë sa nuk janë të nevojshme kurrfar shpjegimesh. Konzulli i përgjithshem..

Se Konventa që u prezentua më lartë ishte një PAZAR në mes dy shteteve me një popull që nuk ishte as turk e as sllavë, flet katerciprisht dokuemnti që më poshtë e prezantojmë. Fjala është se Konventa nuk pati mundësi të RATIFIKOHET, për shkak të kunderthënjeve dhe reagimeve shqiptare. Prandaj, duke pasë për bazë se Turqia dhe Jugosllavia nuk bazohen në drejtësi, por në politikë dhe forcë, do të dalin më 1935 me propozim konkret se fjala është për DEPORTIMIN e një populli (SHQIPTAR) në Anadolli, vetëm pse kishin forcë dhe shqiptarët nuk kishte ndonjë reagim, që me forcë ta ndalojë, sepse argumenti i forcës mungonte. Ja teksti i dokumentiti që e zbardhë qëllimin serbian në tërësi.

Në realitet, Konveta e 24 qershorit 1934 shumë shpejtë u kuptua se nuk ka sesi të realizohet me KËMBIM të popullsië, sepse Jugosllavia në Turqi nuk kishte popull, e as Turqia në Jugosllavi nuk kishte popullsi turke. E pse me Konventën e TRRTË të 11 korrikjut 1938, u vëndosë që të shpërngulet njëanshëm vetëm popullsia FSHATARE, e zbulon qëllimin e palës jugosllave se kemi të bëjmë me qëdrim nazifashist për shfarosje të një populli, e që në rastin konkret ishin shqiptarët.

Në botimin vijues, Konveta Jugosllavo- Turjke e 11 korrikut 1938, që nuk u ratifkua kurrë, por që Tito e parafoi si Konvdentë e KATËRT më 1953 me Fuad Kyprilin (MPJ) i Republikps Turke, pasoi me disa intriga të shekullit, të cilat OPINONI nuk i ka mësuar kurrë.

Në vijim do ta botojmë Konventën Jugosllavo-Turke (11 korrik 1938) dhe Marrëveshja Xhentelmene Tito-Kyrili mars 1953.

PS.

E FTOJË çdo shqiptarë në Republikën e Kosovës, që më 14 shkurt 2021, ta votojë Partinë Vetëvendosje, sepse Albin Kurti, është nxënës i Adem Demaçit, që ekonominë, arsimin dhe shendetësinë, e sidomos Ushtrinë e Adem Jasharit-LEGJENDARIT, do ta ndërtojë deri në atë nivel, që do të jetë garancon i sovranitetit, integritetit të këtij shteti, që u ideua dhe lindi si nevojë e kohës dhe përmirësim i një padrjtësie shekullore.

Albin Kurtin e njoh, në Zyrën Politike të UÇK në Prishtinë. Nuk e kam asnjë interes personal që ta favorizojë. Por, si politikan, Albin KURTI,është i guximshëm, i ditur dhe mbi të gjitha nuk është INFERIOR, pra askujtë. Pra, është sikurse Adem Dema Famëlartë. Shëndet dhe ardhmëri të lumtur, për të gjithë qytetarët e Republikës Kosovës, sespe 14 shkurti është dita e dashurisë, toletancës dhe rinisë, gjithëmonë liridashëse, me VETËVENDOSJEN FITIMTARE, me miqë shumë si: SHBA dhe BE !

Prishtinë më 9 shkurt 2021

Derguar nga Kolonel Dilaver Goxhaj