“VATRA” DËNON VRASJEN E QYTETARIT TË PAFAJSHËM KLODIAN RASHA

0
179

DEKLARATË E FEDERATËS PANSHQIPTARE TË AMERIKËS”VATRA”/
New York, më 8 Dhjetor, 2020- Federata Pan-Shqiptare e Amerikës “VATRA”, po e përcjell me shqetësim situatën në Shqipëri pas vrasjes nga policia të qytetarit të pafajshëm Klodian Rasha.
Në emër të Kryesisë,Këshillit, Degëve, anëtarësisë të Fderatës Panshqiptare të Amerikës “VATRA” i shprehim ngushllime të sinqerta familjes dhe të afërmeve të të ndjerit Klodian dhe I bëjmë thirrje drejtësisë që të zbardhë me detaje ngjarjen.
VATRA dënon me forcë ndërhyrjen brutale nga policia e shtetit nëpërmjet përdorimit të pajustifikuar në ligj të armëve ndaj qytetarëve të pafajshëm dhe të pambrojtur.Sikurse kemi përshëndetur arritjet e Shqipërisë ndër vite të tranzicionit demokratik, po ashtu i tërheqim vëmendjen qeverisë së Tiranës që të heqë dorë nga ushtrimi i dhunës psikologjike deri në vrasjen e qytetarëve. Metoda të tilla Staliniste të injektimit të frikës nëpërmjet përdorimit të forcës dhe armëve, nuk shkojnë në përputhje me rolin e dhe detyrën e qeverisë dhe shtetit demokratik në mbrojtje dhe në shërbim të qytetarëve.
Me këtë rast, solidarizohemi plotësisht me protestuesit shqiptarë dhe i bëjmë thirrje qytetarëve të Shqipërisë që të jenë në nivelin maksimal të ndjeshmërisë dhe rezistencës popullore me të gjitha mjetet që lejon ligji. Heshtja kundrejt akteve të dhunës policore tregon nënshtrim dhe braktisje të të drejtave dhe idealeve demokratike. Reagimi në mbrojtje të të drejtave dhe lirive njerëzore është përgjegjësi civile dhe pjekuri qytetare.
Federata Pan-Shqiptare e Amerikës *VATRA”


PAN-ALBANIAN FEDERATION OF AMERICA, VATRA
New York, December 8, 2020
STATEMENT
The Pan-Albanian Federation of America, VATRA, is deeply concerned about the situation in Albania, after police shot and killed the Albanian citizen Klodian Rasha. On behalf of The Vatra Federation members, we express our sincere condolences to the family and relatives of Klodian.
The VATRA Federation strongly condemns the unlawful use of weapons and brutal police intervention against the innocent and unprotected citizens. As we have applauded Albania’s achievements during the recent years of democratic transition, also we would like to draw the attention of Tirana Government toward its practice beyond limits of psychological abuse or killing of its own citizens. Such Stalinist methods of injecting fear through the use of force and weapons, do not line up with the democratic Government’s role and duty to protect and serve the Albanian citizens.
Meanwhile, we express our full solidarity and support to the protesters. Our call goes to all people of Albania to stand up for their rights by all lawful means of protesting. Silence toward the police violence is a sign of social weakness and abandonment of democratic rights and ideals. Fighting for your own human rights is a civic responsibility.
The Pan-Albanian Federation of America, VATRA(Dielli Newspaper)

Burimi/Facebook/Dalip Greca