Viktor Mark Daragjati – Në përpjekje për të u bërë miq me shqiptarët në mënyra të sajuara, Erdogan deklaroi:

0
41

“Në vendin ku kam lindur, fqinjët e parë kanë qenë shqiptarët, mund të them se jam rritur në duart e një nëne shqiptare, ka qenë një familje e mrekullueshme dhe i falënderoj për kujdesin që kanë pasur për mua si fëmijë. “
Socialistët i kanë shtrembëruar këto fjalë për të zbutur dyshimet për synimet koloniale të Erdoganit ndaj Shqipërisë, duke gënjyer se nëna e Erdoganit ishte shqiptare.
Erdogan kurrë nuk tha se nëna e tij ishte shqiptare.
Erdogan nuk duket aspak si shqiptar. Ai duket disi mongol. Turqit etnikë janë një popull i Azisë Qendrore, një popull nomad që ngjan disi me mongolët në pamje.

Burimi/Facebook/Autori