Xun Çetta – Deputetë të pozitës i bënë thirrje Albin Kurtit të shkojë në gjykatë të mbrojë pafajësinë e tij.

0
112

Ishte koha kur Albin Kurti si opozitar, po shihej mes gishtërinjëve nga pozita për për të parë më vonë frytet e këtyre politikave.
,,Kosova Sot” 9 Prill, 2010
Komenti im 09.04.2010 po këtu :
Lexo dhe kupto qellimin e kohës në politikë dhe lojën më drejtëinë, gjëra të cilat i kuptoj shpejt:
Afishimi sot 09.04.2021 :
———————————-.
Deputetë të pozitës i bënë thirrje Albin Kurtit të shkojë në gjykatë të mbrojë pafajësinë e tij.
Ndërkohë, deputetët e opozitës thanë se ky është një proces tërësisht politik. Të dyja kampet politike kërkuan vendosjen e drejtësisë
,,Kosova Sot” 9 Prill, 2010
Komentet në facebook :
Xun Çetta më 09.04.2010-
Nexhat Daci nga qëllimi i mirë në deklarime konfuze,por sidoqoftë qëllimi është primarë e jo deklarimet e tilla të pa qëllimta. Gjithë avokatet të cilët nuk e marrin lëndën e rastit Kurti janë pro tij,e dinë këtë apo jo z.Daci ?
Ndonëse Daci nuk e dinë ngase nuk është përballur me të tilla praktikash ku nuk zhvillohet gjyqi pa avokatin mbrojtës zyrtar nga shteti.
Të lajmërohet z.Kurti në gjykatë apo jo ? kjo prapë është ajo që jo krejtësisht i ndan deputetet në pozitë dhe opozitë e përsëris jo të gjithë. Pra gjithë politikanet e diktuar në emër të ligjit dhe institucioneve të tyre kukulla thërrasin z.Kurti që ta respekton ligjin gjegjësisht institucionet e tyre të cilat gjithë çfarë mund të quhen veç institucione të pavarura jo.
Në emër të ligjit dhe Institucionit je arrestuar dhe denuar z.Krasniqi qe braktisni këto debate dhe ik jashtë shtetit,po ashtu ju thëm juve disa zotëri të cilët ftoni në respektim të ligjit.
Unë kam pas frikën se lojërat çfarë po i bënin z. Kurti duke e prezantuar atë para popullit si të arratisur dhe pastaj populli nga përvojat qe ka ta kupton si lojë të kombinuar mes Kurti-Pushtet…
Kjo ka qenë njëra nder më rreziqet për ta kompromentuar atë dhe të thuhet pastaj : ja gjitha këto bastisje me gjithë ketë korpus policësh nuk po mund ta kapin z. Kurti kjo është lojë.
Pra të lajmërohet z. Kurti para gazetarëve dhe të thot : se unë nuk jam në arrati këtë ja kam preferuar dhe unë e jo të zgjaten aventurat e pushtetit qe donë ta komprometojnë më gjoja aksionet për kapjen e tij.
Ta refuzon gjykatën z.Kurti ka të drejtë ashtu siç refuzon mbrojtësit zyrtar që i përcakton shteti. Sjellja e Kurtit në gjykatë me dhunë pa i rezistuar fizikisht asaj është akt i cili tregon realitetin e pushtetit në Kosovë,pra është një akt ku ka çfarë shkruajnë mediat vendore dhe ato jashtë vendit.
Vërtet do doja ta vejmë një praktikë ku respektohet ligji dhe drejtësia të kërkohet aty ku ka drejtësi,pra në gjykatë dhe parlament ku që të dyja mjerisht në këtë drejtim janë shterpa.
PS:
Nuk e di pse ,,Kosova Sot”këtë temë e largoj nga faqja e komenteve ?.
Facebook :
https://www.facebook.com/xcetta/posts/103960399645338

Burimi/Facebook