Zija Cela – MUZIKË ME BIOGRAMAFON

0
58

(Foton, vështroni foton në fillim!)
E degjova, e degjova muziken qe bente limfa, duke qarkulluar ne trupin e ketij gjembaçi. Dhe ndoshta kam te drejte te shprehem keshtu, sepse ai çel vetem nje here, nje here ne vit dhe lulja kishte pritur qe te zhendosesha treqind kilometra, si per te me thene: “Une nuk mund te vdes, pa më admiruar dikush. Ti, pikerisht ti qe je admiruesi im, do te me japesh njekohesisht edhe Lamtumiren e fundit.”
Si, si keshtu, ne njezet e kater ore edhe jeta, edhe vdekja?!
O Zot, i rritur mes gjembave qe te përgjakin, a nuk eshte gjithashtu trendafili nje biogramafon i Tangos argjentinase, muzika e te gjitha dashurive te mundura e te pamundura, por edhe i te gjitha nostalgjive qe kurrë, kurrë nuk kthehen më?!…

Burimi/Facebook